Flammkuchen met puntpaprika Tante Fanny

Recept: Flammkuchen met puntpaprika’s

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Ingrediënten voor een rechthoekige vorm, ca. 29 x 20 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
  • 1 rode puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 gele puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 groene puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 rode peper, ontpit, zeer fijn gesneden
  • 250 g kwark
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 3 eieren
  • 1 knoflookteen, geschild en geperst
  • 1 el boter, om in te vetten
  • Zout en peper gemalen
  • een beetje verse rozemarijn, om te garneren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Paprika ca. 2 min. in olijfolie bakken.

  3. Stap 3

    Kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed vermengen en met zout en peper kruiden.

  4. Stap 4

    Het deeg direct uit de koelkast verwerken, uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de rand verstevigen.

  5. Stap 5

    Het kwarkmengsel in de vorm gieten en de paprika erover verdelen.

  6. Stap 6

    Onderin de oven in ca. 30 min. knapperig bakken. Voor het serveren met rozemarijn garneren.

Tip

Tip: voor de flan kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.