
Recept: Zoete aardbeien pizza met mascarpone

Vandaag nemen we je mee naar de zoete kant van de keuken met ons recept voor zoete aardbeien pizza met mascarpone. Combineer knapperig deeg, romige mascarpone en frisse aardbeien met elkaar om dit zomerse recept op tafel te zetten! Haal je schort tevoorschijn en nodig je vrienden of familie uit om samen te genieten van dit pizza mascarpone met aardbeien recept!
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 aardbeien mascarpone pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 500 g mascarpone
- 100 ml room
- 3 el kristalsuiker
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 2-3 el aardbeienjam
- 2 el water
- 300 g aardbeien, gehalveerd
- paar takjes verse munt, ter garnering

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
Prik met een vork wat gaatjes in het pizzadeeg en bak de bodem onderin de oven in 20 min. goudbruin en krokant.
-
Stap 3
De mascarpone, room, het vanillemerg en de suiker in een kom mixen tot een glanzende, romige massa. De pizzabodem bestrijken met de crème als deze afgekoeld is.
-
Stap 4
De jam met het water verwarmen in een steelpannetje en de aardbeien bestrijken met deze siroop. De aardbeien over de pizza verdelen en nog wat siroop erover druppen. Met de blaadjes munt garneren.
-
Stap 5
De aardbeien mascarpone pizza in de 'gewenste' vorm snijden en serveren.