Plaattaart met asperge en geitenkaas

Recept: Plaattaart met asperges en geitenkaas

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.4 / 5
5 Bewertungen
vegetarisch recept

Een plaattaart met asperges en geitenkaas is de beste keuze voor een gezonde en lekkere maaltijd. Met het verse deeg van Tante Fanny is het maken van dit recept leuk en gemakkelijk om te doen. Benieuwd naar dit heerlijke recept voor plaattaart met asperges en geitenkaas? We delen het graag met je, bereid met het deeg van Tante Fanny als basis.

  • ca. 25 - 30 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Plaattaart met asperges en geitenkaas gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 400 - 500 g witte asperges, snij aan de onderkant 1 cm eraf en schil ze
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 75 g crème fraîche
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Kook de asperges in 5 - 10 min. beetgaar.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.

  4. Stap 4

    Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout en verse peterselie. Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges.

  5. Stap 5

    Bak de plaattaart met geitenkaas en asperges in het midden van de oven in 25 - 30 min. goudbruin af.

  6. Stap 6

    Bestrooi de plaattaart met asperges en geitenkaas na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.

  7. Stap 7

    Dit recept is gemaakt door Rutger Bakt

Tip

In plaats van witte asperges kun je ook heel goed groene asperges gebruiken.

Eenvoudig jouw geitenkaas asperge plaattaart maken met Tante Fanny

Deze hartige taart met asperges en geitenkaas is niet alleen super lekker, maar met het verse bladerdeeg van Tante Fanny is het ook nog eens ontzettend makkelijk te maken. Je kunt de plaattaart volledig aanpassen naar jouw smaak! Zo kun je er ook een quiche van maken met groene asperges of zalm. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hartige plaattaart ideaal voor zowel lunch als diner

Deze overheerlijke plaattaart met asperges en geitenkaas is ideaal voor een verfrissende lunch of -diner. Nodig je vrienden of familie uit en geniet samen van deze hartige plaattaart.  Met knapperig bladerdeeg, romige geitenkaas en verse asperges geniet je dubbel en dwars van iedere hap!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.