comfort food

3 Comfort food recepten

om van te smullen op donkere dagen

Van Tante Fanny

Weet jij wat comfort food is? Nee? Geeft niks, wij zijn er om het je uit te leggen! De donkere dagen komen er weer aan, en dat vraagt om heerlijke recepten die passen bij de tijd van het jaar. In dit artikel zetten we drie heerlijke comfort food recepten op een rij die iedere avond net dat beetje gezelligheid geven dat je nodig hebt. Lees je mee?

Wat is comfort food? 

Voor als je nog niet precies weet wat comfort food is, leggen we het graag uit. De term is overgewaaid uit Amerika, en letterlijk vertaald betekent het troostvoedsel. Het gaat vaak om een makkelijk maaltje dat troost kan bieden. Comfort food is vaak traditioneel bereid voedsel waar je een nostalgisch gevoel bij krijgt. Je maakt het wanneer je jezelf of bijvoorbeeld je kroost wilt verwennen, of wanneer er iets tegenzit. Comfort food bevat vaak lekker veel koolhydraten. Wij zetten de 3 lekkerste recepten op een rij!

Chili sin carne strudel met guacamole

Niets past beter bij comfort food dan een heerlijke, Mexicaanse maaltijd. En dat is precies wat deze chili sin carne inhoudt! Dit heerlijke gerecht is ook voor vegetariërs geschikt. Je maakt de strudel met het verse Filo- en Strudeldeeg van Tante Fanny en vult dit met een heerlijk mengsel van bonen, groente, kruiden en guacamole. En natuurlijk top je het af met lekker veel kaas voordat je het de oven inschuift, want er gaat niets boven een knapperig korstje.

Shepherd’s pie met linzen en groenten

Nog zo’n comfort food klassieker: de Shepherd’s Pie Oorspronkelijk bedacht in Engeland, maar dit gerecht is zó lekker dat we er hier in Nederland maar al te graag van smullen. Het kost wat tijd: vergis je vooral niet in het snijden van alle groenten. Maar zo gauw jouw heerlijk geurende pie van groente, kruiden, aardappelen en kaas de oven uitkomt… Dan is het die tijd dubbel en dwars waard geweest!

Bladerdeegpakketjes ‘lasagne style’

En uiteraard, het laatste gerecht dat niet kon ontbreken in dit comfort food lijstje is natuurlijk de traditionele Italiaanse lasagne, maar dan in een nieuw en krokant jasje. Met ons verse bladerdeeg en de gebruikelijke ingrediënten zoals gehakt, passata, bloem, ei en Parmezaanse kaas maak je in een handomdraai heerlijke lasagne in een bladerdeegpakketje waar je de hele familie mee kunt verwennen.

Klaar voor de donkere dagen met Tante Fanny 

Met onze verschillende producten en comfort food recepten ben jij heel snel klaar voor de gezellige, donkere avonden die eraan komen dit najaar. Bovenstaande gerechten zorgen gegarandeerd voor een knusse en gezellige sfeer in huis – en dat is precies waar je tijdens de feestdagen op hoopt. Heb je een vraag over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!