Kulinarische Reise

Ga mee op culinaire reis

met deze 5 buitenlandse gerechten

Van Tante Fanny

Zit jij ook regelmatig te dagdromen over een mooie reis? Wij ook, en dan met name over het heerlijke eten waar je tijdens het reizen van kunt genieten. In dit blogartikel nemen we je mee op een culinaire reis door Europa. Ontdek 5 verrassende gerechten uit de Franse, Italiaanse, Zweedse, Engelse en Poolse keuken. Alvast veel kookplezier!

Franse Tomaat Tarte Tatin

Het eerste buitenlandse gerecht op onze lijst is de Franse tomaat Tarte Tatin. Dit heerlijke gerecht is gemaakt op een bodem van bladerdeeg, met tomaten, verse rozemarijn, tijm en dragon als vulling. Wist je dat de Tarte Tatin van origine een klassieke Franse appeltaart is, die ondersteboven wordt bereid? Het ziet er chic uit, maar is heel simpel om te maken. Dezelfde bereidingswijze wordt ook gebruikt voor deze tomaat Tarte Tatin: het deeg wordt bovenop de vulling geplaatst, waarna deze goudbruin wordt gebakken.

Bekijk ons recept van de Franse Tomaat Tarte Tatin.

Italiaanse Torta Di Semolino

We gaan verder met een heerlijk buitenlands gerecht voor de échte zoetekauw: de Italiaanse Torta Di Semolino. De bodem van deze klassieke Italiaanse taart maak je met het hartige taart- en quiche deeg van Tante Fanny. De vulling bestaat uit chocolade, griesmeel en een vleugje Amaretto. De Torta Di Semolino is de perfecte combinatie van een krokante bite en een volle romige smaak.

Bekijk het recept van de Torta Di Semolino.

Zweedse Köttbullar pot pie’s

We kunnen deze culinaire reis natuurlijk niet voortzetten zonder de traditionele Zweedse gehaktballetjes. Wat Zweedse balletjes zo bijzonder maakt, is dat ze een stuk kleiner en vrolijker van formaat zijn dan de Nederlandse gehaktballen. Wij hebben een leuke variant op dit lekkere gerecht, namelijk: de pot pie’s. Hierin worden de Zweedse balletjes verpakt in bladerdeeg taartjes. Simpel maar wel erg lekker! Je kunt de Zweedse Köttbullar pot pie’s serveren als snack of als bijgerecht.

Bekijk het recept van de Zweedse Köttbullar pot pie’s.

Engelse Cornish pasteitjes

De Cornish Pasty is een traditioneel Brits pasteitje, dat wordt gezien als nationaal gerecht van Cornwall. Deze hartige snack werd gebakken als praktische maaltijd voor de mijnwerkers en mag daarom ook niet ontbreken in deze culinaire reis. Het Cornish pasteitje is gevuld met malse rosbief, aardappel en wortelen en wordt op smaak gebracht met pittige mosterd en ui. Dit allemaal in een krokant omhulsel van quiche & taartdeeg.

Bekijk het recept van de Engelse Cornish pasteitjes.

Poolse Paszteciki Z Ciasta Francuskiego

We eindigen onze culinaire reis in Polen. Een typisch gerecht uit de Poolse keuken zijn deze bladerdeeg snacks met een twist. De verrassende vulling van de Poolse Paszteciki Z Ciasta Francuskiego bestaat uit zuurkool, gehakt, champignons, ui en wordt op smaak gebracht met komijn.

Bekijk het recept van de Poolse Paszteciki Z Ciasta Francuskiego.

Nog meer buitenlandse gerechten

Hopelijk heb je dankzij deze blog weer een hoop inspiratie opgedaan voor nieuwe recepten. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze receptenpagina!