Zelf hartige taart bakken

Hoe maak je een galette

Van Carlieke - Tante Fanny

Wat is een galette en hoe maak je deze? Deze vraag krijgen wij heel vaak! Wij hebben er een eenvoudig antwoord op: een galette is taartdeeg wat je in het midden met een hartig of zoete vulling belegt en daarna de randen van het deeg over de vulling heen vouwt. Een lekker gebakje en bovenal heel eenvoudig te maken!

Van hartig tot zoet

Als we je vertellen dat je de meest uiteenlopende dingen op je galettedeeg kunt leggen, dan menen we het ook! Wat denk je van een courgettegalette? Of een rabarbergalette? Of eentje met appel en roquefort? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zoet of hartig, daar waar jij trek in hebt, daarmee vul je jouw favoriete galette.

Het deeg voor een galette

Voor een galette kun je het beste het Tante Fanny quiche- & taartdeeg gebruiken. Dit deeg is rond en opgerold op bakpapier. Dit deeg rol je direct uit op de bakplaat en kun je naar hartlust beleggen met groenten of fruit. Het deeg is dun, makkelijk in gebruik en plakt niet, dit maakt het een ideaal deeg voor een lekkere galette. Tijdens het bakken verandert het deeg in een mooi knapperig laagje rondom jouw favoriete vulling. Wij kunnen ieder dag wel en galette eten!

Zo maak je een galette

Haal het quiche-& taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat het deeg bij het uitrollen niet scheurt. Rol het deeg direct uit op de bakplaat, het bakpapier rolt automatisch mee. Beleg het midden van het deeg met een hartige of zoete vulling en vouw dan voorzichtig de deegranden over de vulling. De zoete galette wordt nog lekkerder als je de deegranden insmeert met ei en bestrooit met suiker of nootjes. De hartige galette wordt nog lekkerder door de rand te bestrooien met kaas of maanzaad.

Deeg kopen voor een galette

Je kunt voor een galette zowel quiche-& taartdeeg gebruiken als bladerdeeg. Onze recepten zijn vooral gemaakt met quiche-& taartdeeg wat zeer geschikt is voor het maken van een galette. Kijk direct waar het deeg bij jou in de buurt te koop is of bestel het online bij bijvoorbeeld Jumbo, Dekamarkt, Picnic, Crisp of Hoogvliet

Galette recepten

Zoete galettes maak je met vruchten als appel, abrikozen, perziken, pruimen of peren en hartige galettes kun je maken met groenten als spinazie, aubergine, courgette, tomaat of champignons. Er zijn zoveel mogelijkheden voor dit lekkere zoete of hartige gebak. Wij laten je hieronder onze favoriete galette recepten zien of bekijk vast alle recepten voor een