Appelgalette met vijgen en gekarameliseerde Tante Fanny

Recept: Appel galette met noten

en gezouten karamel
4 / 5
(1 Beoordeling)
logo vega
  • ca. 30 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2-3 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat, gemalen
  • 100 g gemengde noten, grof gehakt
  • Gezouten karamelsaus:

    • 75 g boter
    • 50 g bruine basterdsuiker
    • 50 g kristalsuiker
    • 50 g golden syrup
    • 125 ml room
    • 1/2-1 tl zoutvlokken, bijv. fleur de sel

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De boter met de suikers en de syrup laten smelten en 3 min. laten pruttelen.

  3. Stap 3

    De room en zoutvlokken toevoegen.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Ca. 3 cm. van de randen vrij houden.

  5. Stap 5

    Een laag karamelsaus over de bodem smeren en een kleine hoeveelheid apart houden.

  6. Stap 6

    De appels met de kaneel en nootmuskaat mengen en dit verdelen over de karamelsaus. De noten eroverheen strooien.

  7. Stap 7

    In het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

  8. Stap 8

    De overgebleven karamelsaus over de gebakken taart gieten.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.