Blog - Pizza Hawai - Tante Fanny

Pizza Hawaii

Geliefd en gehaat

Van Tante Fanny

Houd jij ook zo van pizza? Lekker authentiek Italiaans eten op je bord. Een waar feestje waar iedereen altijd van geniet. Er zijn talloze varianten pizza te bedenken. Met vlees, vis of misschien juist met alleen groente. Een aantal ingrediënten komen altijd terug: een goede pizzabodem, tomatensaus met kruiden en geraspte kaas om het geheel af te maken. Daartussen is de keuze reuze. Maar er is één pizza die toch wel ontzettend veel discussie oplevert: de pizza Hawaii.

 

De pizza Hawaii

Hij is geliefd door velen en gehaat door nog veel meer mensen, de pizza Hawaii. Zoek je een pizza Hawaii recept dan zul je al snel ontdekken waar de clou in zit. Elke pizza Hawaii heeft als beleg ham en… ananas! Wie dat ooit bedacht heeft? Ananas op een pizza. De groep mensen die begint te watertanden van de pizza Hawaii vindt het heerlijk dat er zo’n zoetje touch aan de pizza wordt gegeven. Maar diezelfde zoete smaak is velen een doorn in het oog. Toch is het een logische combinatie, zoet en hartig bij elkaar. Sommige pizza’s worden zo zwaar belegd dat je er nog uren vol van zit, dat is bij de pizza Hawaii veel minder het geval. Aan de andere kant vult ananas wel zodanig dat er niet al te veel andere ingrediënten nodig zijn. Dat maakt dat je niet snel te veel zult eten.

 

Zelf pizza Hawaii maken

Wil je zelf aan de slag met deze bijzondere pizza? Dat kan! Met dit pizza Hawaii recept zet jij zelf deze zomerse pizza op tafel. Met kant-en-klaar vers pizzadeeg op rol van Tante Fanny is dat zo gepiept! Rol het pizzadeeg uit, smeer de bodem in met saus en beleg de pizza met de ingrediënten die een pizza Hawaii kenmerken.

Deze pizza leent zich ook heel goed voor de kleine variant. Lees het blog; minipizza hapjes voor op een feestje, en leer alles over het maken van pizza’s voor op een feestje. Kun je gelijk testen wie er echt dol is op de pizza Hawaii.

Voor een pizza Hawaii wordt er vaak gebruik gemaakt van blokjes ananas uit blik. Dat is wel zo makkelijk, die blokjes zijn precies zacht genoeg en ze zijn niet al te groot. Dat scheelt een hoop schillen en snijden. Bovendien zijn deze blokjes ingelegd in zoete siroop om de pizza Hawaii nog wat extra smaak te geven. Gebruik bovendien de goede ham. Sommige mensen vinden het lekkerder om plakken ham te gebruiken, dat kan, maar kies dan wel voor gekookte of gerookte ham die niet zoveel vocht bevat. Omdat de ananas ook wat vocht zal verliezen, loop je al snel het risico dat je pizza een plakkerig geheel wordt waar niemand z’n vingers bij af zal likken.

Wil je meer weten over pizza’s en hoe jij de perfecte pizza op tafel zet? Neem eens contact op om te horen welke mogelijkheden er allemaal zijn en ga snel aan de slag met het recept pizza Hawaii.