Mini hapjes van pizzadeeg serveren

Pizza party in mini-formaat

kleine hapjes van pizzadeeg om te delen

Van Tante Fanny

Wie houdt er nou niet van een feestje? Bij Tante Fanny zijn we gek op feestjes waar iedereen volop geniet, gezellig kletst en smult van heerlijk eten. Stel je eens voor: leuke muziek, een prachtig gedekte tafel en bij mooi weer genieten in de tuin. Met sfeervolle verlichting en een tafel waar iedereen kan aanschuiven. Natuurlijk mogen de hapjes hierbij niet ontbreken. Wat dacht je van heerlijke mini pizza’s? Er is altijd wel een reden om iets te vieren!

Pizza hapjes: een feest voor iedereen

Hoe leuk is het om verschillende mini pizza hapjes te serveren op een feestje? Je gasten zullen hun ogen uitkijken en genieten van de kleuren en smaken. Je kunt perfect inspelen op diverse wensen, rekening houden met vegetarische en veganistische gasten. Al ons verse pizzadeeg is geschikt voor vegetariërs en vegans, dus je hoeft alleen nog maar na te denken over de topping of vulling van je mini pizza.

 

mini pizza

Makkelijk eten voor elk feestje

Op zoek naar makkelijk eten voor een verjaardag of feestje? Mini pizza’s zijn perfect en super eenvoudig te maken. Wat heb je nodig om heerlijke mini pizzadeeg hapjes te serveren? Allereerst een goede basis: ons verse pizzadeeg. Je hebt de keuze uit 3 soorten: vers pizzadeeg, vers pizzadeeg met tomatensaus en vers spelt pizzadeeg. Je kunt kiezen voor één soort, maar een combinatie van de verschillende soorten is ook leuk. Zo heb je nog meer variatie en hoef je bijna geen moeite te doen, omdat het deeg kant-en-klaar opgerold op het bakpapier zit. Haal verder allerlei lekkere toppings in huis, zoals mozzarella, parmaham, tonijn, olijven, zongedroogde tomaatjes, pesto, rucola en pijnboompitjes voor een mini pizza party boordevol smaak.

Mini pizza’s maken: een feestje op zich

Het maken van mini pizza hapjes is ontzettend leuk! Met ons verse pizzadeeg kun je allerlei smakelijke pizzaatjes creëren. Gebruik een uitsteker voor ronde pizzaatjes of snijd het deeg eenvoudig in vierkantjes. Je kunt ze zo klein maken als je zelf wilt, waardoor je de mini pizzaatjes bijvoorbeeld ook als borrelhapje kunt serveren. Vorm de mini pizza’s voordat je ze gaat beleggen, zodat je de rand vrij houdt. Zo krijgen ze allemaal een heerlijk knapperige rand. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop en beleg de pizza’s naar eigen smaak.

Mini pizza’s voor een geslaagd kinderfeestje

Ben je nog op zoek naar hapjes voor de verjaardag van je kind? Kinderen zijn vaak dol op pizza, maar hebben ook vaak specifieke smaakvoorkeuren. Waarom organiseer je niet een kinderfeestje waarbij ze zelf mini pizzaatjes kunnen maken? Laat elk kind 1 of 2 mini pizzaatjes beleggen met verschillende toppings die je klaarzet in gezellige schaaltjes op tafel! Met paprika, tomaatjes, salami, hamreepjes, champignonplakjes en misschien zelfs wat nutella voor de zoetekauwen maak je er een geweldig feestje van. Het is ook een leuk idee om de kinderen hun eigen mini pizza gezicht te laten maken. Wie bedenkt het grappigste gezicht? Het wordt een geweldig creatief mini pizza feestje!

Feestje met vrienden: mini pizza’s voor een gezellige vrijmibo

Een feestje met mini pizza hapjes is ook perfect voor een gezellige vrijdagmiddagborrel (vrijmibo) met vrienden! Nodig je vrienden uit om na het werk gezellig langs te komen voor een hapje en een drankje. Je kunt kiezen voor mini pizza hapjes in borrelformaat, maar je kent je vrienden het beste, dus misschien willen ze liever iets grotere mini pizza’s. Probeer eens verfijnde smaken zoals gerookte zalm, spinazie, buffelmozzarella en artisjok. Zet de drankjes maar vast koud en geniet na een drukke werkweek samen met je vrienden van de gezelligheid!

 

Minipizza party

Mini pizza op de BBQ

Wil je een extra bijzondere twist geven aan je mini pizza feestje? Ga dan voor mini pizza’s bakken op de barbecue! Met Tante Fanny’s vers pizzadeeg en een hete grill kun je heerlijk knapperige mini pizza’s bereiden met een subtiele rokerige smaak. Leg de mini pizza’s direct op het rooster en laat ze kort bakken tot de korst goudbruin en knapperig is. Voeg je favoriete toppings toe, zoals gegrilde groenten, barbecuesaus en smakelijke kazen. Het resultaat? Mini pizza’s met een onweerstaanbare smaak die perfect passen bij een gezellige poolparty, campingavontuur of een ontspannen borrel in de tuin.

Mini pizza’s: geschikt voor elke gelegenheid

Organiseer je eigen mini pizza feestje met Tante Fanny en geniet samen met je vrienden, familie en gasten van deze smakelijke hapjes. Of het nu voor een verjaardag, kinderfeestje of gewoon een gezellige borrel in de tuin is, mini pizza’s zijn altijd een succes! Dus wanneer organiseer jij je eerste mini pizza party?

Wil je op de hoogte blijven van al onze baktips en het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Krijg je nou geen genoeg van overheerlijke (mini) pizza recepten? Download dan ons receptenboekje en doe extra informatie op!

FAQ’s

Hoeveel mini pizza’s per persoon?

Dit hangt helemaal af van de andere hapjes die je al hebt, en of je gasten veel honger hebben of niet. Wij denken dat het verstandig is om in ieder geval 1 of 2 mini pizza’s per persoon te rekenen. 

Hoe lang moet een mini pizza in de oven?

Net als een ‘gewone pizza’ moeten ook mini pizza’s in de oven, wij raden aan om de oven op ongeveer 200 graden te verwarmen en dan vooral goed op te blijven letten wanneer de kaas van de pizza gesmolten is, en de bodem een goudbruin kleurtje heeft gekregen.