Tante Fanny pizza rustiek

Pizzadeeg bewaren

zo doe je dat op de juiste manier!

Van Tante Fanny

Pizzadeeg is vers natuurlijk het allerlekkerst, maar kun je vers pizzadeeg ook bewaren? Dat kan zeker, zowel in de vriezer als in de koelkast kun je pizzadeeg heerlijk vers houden. Ons deeg van Tante Fanny kun je het beste in de koelkast bewaren. Wil je weten waarom? Tante Fanny legt uit.

Pizzadeeg bewaren: kan dat?

Vers pizzadeeg of een verse pizza bewaren, dat kan! Zowel in de koelkast als in de vriezer kun je pizzadeeg bewaren. Zeker als je zelf pizzadeeg hebt gemaakt, kun je dit tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Verstandig is dan om met vershoudfolie het deeg te verpakken en vervolgens de datum op te schrijven wanneer je hem in de vriezer hebt gedaan. Ook kun je pizzadeeg makkelijk in de koelkast bewaren, het pizzadeeg is dan 2 tot 3 dagen houdbaar. Voor ons Tante Fanny deeg is het bewaren in de koelkast de beste optie, lees hieronder waarom.

Deeg bewaren in de koelkast

Omdat het Tante Fanny deeg gist en dus ook na de productie nog blijft werken, is het niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Daarom is het verstandig ons Tante Fanny deeg in de koelkast te leggen om het vers te houden. Wanneer je de verpakking van het Tante Fanny pizzadeeg al open hebt gemaakt, is het aan te raden om het deeg goed af te sluiten wanneer je het in de koelkast wilt bewaren. Op die manier blijft het deeg het lekkerst. Beleg binnen twee dagen jouw overgebleven deeg met de meest smaakvolle toppings en geniet alsnog van een heerlijke creatie. Voor inspiratie bekijk je onze receptenpagina vol met verrassende pizzarecepten.

Kun je pizzadeeg invriezen?

Het is dus niet verstandig om Tante Fanny vers pizzadeeg in te vriezen. Dit zou wel kunnen wanneer je jouw eigen zelfgemaakte pizzadeeg helemaal hebt laten uitrijzen. Als pizzadeeg nog niet helemaal gerezen is, en je het dan in de vriezer doet, kan het na het ontdooien niet meer verder rijzen en is je pizza niet zo lekker. Wat je ook kan doen is je pizzadeeg helemaal beleggen met de ingrediënten die jij lekker vindt, dan in de oven doen, laten afkoelen en vervolgens invriezen. Dan heb je eigenlijk je zelfgemaakte diepvriespizza en kun je hem gewoon weer in de oven doen wanneer jij er trek in hebt! Zo kun je jouw verse pizza dus goed bewaren in de vriezer.