Blog: Pizzadeeg maken of kies je voor pizzadeeg op rol? - Tante Fanny

Pizzadeeg maken of kies je voor pizzadeeg op rol?

Tante Fanny helpt beslissen

Van Tante Fanny

Pizzadeeg maken of kies je voor pizzadeeg op rol? Tante Fanny helpt beslissen.

Wat nog lekkerder is dan een pizza? Een zelfgemaakte pizza natuurlijk! Helemaal naar jouw smaak. Maar voordat je aan de slag kunt met allerlei smakelijke toppings, moet er natuurlijk een goede bodem komen. Met een perfecte pizzabodem maak je in een handomdraai jouw favoriete pizza. Daarvoor heb je pizzadeeg nodig. Dat deeg kun je zelf maken, maar je kunt ook kiezen voor pizzadeeg op rol.

 

Zelf maken kost tijd

Heb je genoeg tijd, het liefst een paar uur, dan is het zelf maken van pizzadeeg geen enkel probleem. Waarom een paar uur? Omdat het deeg moet rusten en rijzen. Er zijn verschillende methoden om je deeg te laten rusten en rijzen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je moet geduld hebben. Heb je geen geduld of simpelweg niet genoeg tijd, omdat je gasten al over een paar uur voor de deur staan? Dan is vers pizzadeeg op rol een uitkomst. Het enige wat je hoeft te doen, is het deeg uitrollen, besmeren met tomatensaus (of een andere saus), beleggen en je pizza kan in de oven!

Alleen de beste ingrediënten

Als je je eigen pizzadeeg maakt, dan weet je zeker dat er geen toegevoegde ingrediënten zoals smaakversterkers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. Alles wat je nodig hebt is tarwebloem, gist, lauwwarm water, wat zout en olijfolie. Veel kant-en-klaar pizzadeeg bevat echter extra toegevoegde ingrediënten om het deeg langer vers te houden. Zo niet het verse pizzadeeg van Tante Fanny. Bij Tante Fanny gebruiken we in onze pizzadegen geen smaakversterkers, conserveringsmiddelen, transvetten of kleurstoffen.

Ook interessant: Hoelang moet een pizza in de oven?

Pizza maken met kinderen

Niet alleen volwassenen zijn dol op zelfgemaakte pizza, ook voor kinderen is het een feestje. Eerst zelf aan de slag met de lekkerste ingrediënten en daarna het resultaat heerlijk oppeuzelen. Dan is het fijn als het pizzadeeg al klaar is en je je niet druk hoeft te maken over ongezonde toevoegingen. Wist je trouwens dat je met ons pizzadeeg niet alleen de lekkerste pizza’s maakt, maar er nog veel meer lekkers mee kunt maken? Wat dacht je van calzone, pizzapops of pizzarolletjes of Pizza stromboli, zie video? Ook leuk als traktatie.

Veganistische pizza maken

Liever geen dierlijke producten in of op je pizza? Als je zelf het pizzadeeg maakt, dan weet je zeker dat je pizza veganistisch is. Maar ook veganisten hebben weleens haast of gewoon geen zin om zelf aan de slag te gaan met deeg. Helaas zijn kant-en-klare vegan pizza’s nog maar weinig te vinden in de supermarkt; maar pizzadeeg is er wel voor veganisten. De meeste degen in ons assortiment zijn namelijk veganistisch. Je kunt er ook voor kiezen om een groentebodem pizza te maken van bijvoorbeeld spinazie. Dit is lekker én ook nog eens gezond, ideaal! Dit kost wel iets meer tijd, maar zo heb je wel een gezonde pizza.

 

Kortom, ben je een echte keukenprins of -prinses en heb je genoeg tijd en geduld? Maak dan de perfecte pizza met jouw zelfgemaakte pizzadeeg. Heb je wat minder tijd, maar wil je wel verzekerd zijn van een authentieke pizzabodem gemaakt van de allerbeste ingrediënten? Kies dan voor pizzadeeg op rol van Tante Fanny. Vragen over onze pizzadegen of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op.