hoe lang moet een pizza in de oven

Hoelang moet pizza in de oven?

Van Tante Fanny

Ga jij zelf pizza maken en wil je weten hoelang jouw pizza in de oven moet? Dan ben je bij Tante Fanny aan het juiste adres. Zij weet namelijk alles over het bakken van de lekkerste pizza’s. Hoelang jouw pizza in de oven moet, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we je uit hoelang je jouw pizza in de oven moet bakken om hem zo knapperig, sappig en smakelijk mogelijk te maken. 

Het antwoord per deegsoort

Het antwoord op de vraag ‘Hoelang moet een pizza in de oven?’ heeft niet één antwoord. Het hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de dikte en samenstelling van je pizzadeeg. Daarom geven we jou het antwoord op je vraag per deegsoort.

Deeg van een diepvriespizza

Diepvriespizza’s zijn meestal gaar nadat ze tussen de 10 en 15 minuten in de oven hebben gebakken. Het exacte aantal minuten staat hierbij op de verpakking aangegeven, net als de temperatuur waarop je de pizza het beste kunt bakken.

Zelfgemaakt pizzadeeg

Maak je jouw pizzadeeg zelf? Dan heb je natuurlijk geen verpakking waarop je kunt zien hoelang je jouw pizza in de oven moet bakken. Wanneer je een pizza bakt met zelfgemaakt deeg volgens traditioneel recept, dan bak je deze af in ongeveer 10 minuten. Je kunt in dit geval je oven het beste op een wat hogere temperatuur zetten, denk hierbij aan ca. 250°C.

hoe lang pizza in de oven

Vers pizzadeeg (van Tante Fanny)

Bak je met kant-en-klaar vers pizzadeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny? Dan heb je verschillende opties! Ons verse pizzadeeg bak je in de oven af in 15 tot 20 minuten. Pizza’s met ons rustiek rond pizzadeeg bak je meestal gaar tussen de 10 en 15 minuten, maar afhankelijk van de toppings kan dit soms ook tussen de 15 en 20 minuten zijn. Ook de baktijd van ons spelt pizzadeeg ligt tussen de 15 en 20 minuten.

 

Op hoeveel graden moet een pizza in de oven?

Hoe heter je oven is, hoe korter jouw pizza in de oven hoeft. In Italië worden pizza’s vaak op temperaturen heter dan 300°C gebakken, waarvan de Napolitaanse pizza de kroon spant met een baktemperatuur van heter dan 400°C. In Nederland kunnen de meeste ovens helaas niet zo heet, waardoor de baktijden wat langer worden en de baktemperaturen wat minder heet. Volgens onze recepten bak je jouw pizza in de oven meestal op 200°C of 220°C. Ook voor de temperatuur voor het bakken van je pizza geldt: volg altijd een recept om zeker te weten dat je jouw pizza op de juiste manier bakt!

Dus, hoelang gaat jouw pizza in de oven?

We hebben het al een paar keer gezegd: hoelang en hoe heet je jouw pizza moet bakken verschilt per deegsoort en recept. Lees het recept dat jij volgt dus goed door om de juiste temperaturen en baktijden te hanteren. Beleg je jouw pizza met een zelfbedachte combinatie van ingrediënten? Houd jouw creatie dan goed in de gaten wanneer je deze in de oven zet en haal de pizza eruit wanneer deze knapperig en lichtbruin van kleur is.

Lees ook onze andere tips

Bij Tante Fanny produceren we niet alleen de lekkerste deegwaren, maar helpen we je ook graag om daar de meest smaakvolle creaties van te maken. Daarom geven we je graag tips. Wil je weten of je pizzadeeg kunt bewaren of hoelang bladerdeeg in de oven moet? Wij geven het antwoord graag. Heb je andere vragen over onze recepten of onze degen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.