hoe lang moet een pizza in de oven

Hoelang moet pizza in de oven?

Of op de BBQ, airfryer, pizzarette of steenoven!

Van Tante Fanny

Ga jij zelf pizza maken en wil je weten hoelang jouw pizza in de oven moet? Dan ben je bij Tante Fanny aan het juiste adres. Zij weet namelijk alles over het bakken van de lekkerste pizza’s. Hoelang jouw pizza in de oven moet, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we je uit hoelang je jouw pizza in de oven, BBQ, airfryer, steenoven of pizzarette moet bakken om hem zo knapperig, sappig en smakelijk mogelijk te maken. 

  1. Hoe lang moet pizza in de oven?
  2. Hoe lang moet pizza op de barbeque?
  3. Hoe lang moet pizza in de airfryer?
  4. Hoe lang moet pizza in de steenoven?
  5. Hoe lang moet pizza op de pizzarette?

Pizza rustiek met garnalen - Tante Fanny rustiek pizzadeeg

Hoe lang moet pizza in de oven: het antwoord per deegsoort

Het antwoord op de vraag ‘Hoelang moet een pizza in de oven?’ heeft niet één antwoord. Het hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de dikte en samenstelling van je pizzadeeg. Daarom geven we jou het antwoord op je vraag per deegsoort.

Deeg van een diepvriespizza

Diepvriespizza’s zijn meestal gaar nadat ze tussen de 10 en 15 minuten in de oven hebben gebakken. Het exacte aantal minuten staat hierbij op de verpakking aangegeven, net als de temperatuur waarop je de pizza het beste kunt bakken.

Zelfgemaakt pizzadeeg

Maak je jouw pizzadeeg zelf? Dan heb je natuurlijk geen verpakking waarop je kunt zien hoelang je jouw pizza in de oven moet bakken. Wanneer je een pizza bakt met zelfgemaakt deeg volgens traditioneel recept, dan bak je deze af in ongeveer 10 minuten. Je kunt in dit geval je oven het beste op een wat hogere temperatuur zetten, denk hierbij aan ca. 250°C.

hoe lang pizza in de oven

Vers pizzadeeg (van Tante Fanny)

Bak je met kant-en-klaar vers pizzadeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny? Dan heb je verschillende opties! Ons verse pizzadeeg bak je in de oven af in 15 tot 20 minuten. Pizza’s met ons rustiek rond pizzadeeg bak je meestal gaar tussen de 10 en 15 minuten, maar afhankelijk van de toppings kan dit soms ook tussen de 15 en 20 minuten zijn. Ook de baktijd van ons spelt pizzadeeg ligt tussen de 15 en 20 minuten.

 

Op hoeveel graden moet een pizza in de oven?

Hoe heter je oven is, hoe korter jouw pizza in de oven hoeft. In Italië worden pizza’s vaak op temperaturen heter dan 300°C gebakken, waarvan de Napolitaanse pizza de kroon spant met een baktemperatuur van heter dan 400°C. In Nederland kunnen de meeste ovens helaas niet zo heet, waardoor de baktijden wat langer worden en de baktemperaturen wat minder heet. Volgens onze recepten bak je jouw pizza in de oven meestal op 200°C of 220°C. Ook voor de temperatuur voor het bakken van je pizza geldt: volg altijd een recept om zeker te weten dat je jouw pizza op de juiste manier bakt!

Hoe lang moet pizza op de BBQ?

Het bakken van pizza op de barbecue is een goede manier om buiten te genieten van zelfgemaakte pizza met een rokerige smaak. Plaats de pizza op een voorverwarmde pizzasteen die op de grill ligt en bak bij een temperatuur van ongeveer 200°C tot 250°C. Dit proces duurt meestal tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte van het deeg en de hoeveelheid toppings. Het directe contact met de hete steen zorgt voor een knapperige korst en perfect gesmolten kaas. Een ideaal recept voor een gezellige zomeravond!

bbq pizza

Hoe lang moet pizza in de airfryer?

Voor een snelle pizza met een krokante bodem biedt de airfryer een uitstekende oplossing. Verwarm de airfryer voor op 200°C en bak je pizza ongeveer 7 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte en de dikte van het deeg. Een airfryer is ideaal voor kleinere pizza’s en zorgt voor een snelle en energiezuinige manier om te genieten van een heerlijke pizza.

Hoe lang moet pizza in de steenoven?

In een traditionele steenoven, waar temperaturen wel kunnen oplopen tot boven de 400°C, wordt een dunne, klassieke pizza zoals de Napolitaanse, vaak in slechts 90 seconden tot 2 minuten perfect gebakken. Deze snelle, intense hitte zorgt voor de luchtige korst en gesmolten toppings. Een steenoven is de perfecte keuze voor de echte pizzaliefhebber en zorgt ervoor dat jij in je achtertuin kan genieten van een zelfgemaakte Italiaanse pizza.

Hoe lang moet pizza op de pizzarette?

De pizzarette is een kleine, tafelmodel pizzaoven die perfect is voor gezellige avonden met vrienden. Elke mini-pizza heeft ongeveer 5 tot 7 minuten nodig in een voorverwarmde pizzarette. Dit apparaat is ideaal voor het maken van je eigen pizza’s, waarbij iedereen zijn eigen toppings kan kiezen. Met een pizzarette kun je binnen of buiten lekker lang tafelen! Geniet van jouw gezellige maaltijd.

pizzarette met Tante Fanny pizzadeeg bodems

Outdoor gemak en gezelligheid

Het maken van pizza’s buiten draait niet alleen om lekker eten, maar ook om de ervaring. Of je nu kiest voor de barbecue, airfryer, steenoven of pizzarette, via iedere manier kan jij samen met je vrienden en familie in de buitenlucht genieten van je zelfgemaakte pizza! Zorg voor comfortabele zitplaatsen en leuke verlichting om de sfeer te verhogen. En vergeet niet, het beste ingrediënt voor een geslaagde maaltijd is het gezelschap (en ons Tante Fanny pizzadeeg)!

Ontdek ook onze andere tips!

Bij Tante Fanny produceren we niet alleen de lekkerste deegwaren, maar helpen we je ook graag om daar de meest lekkere gerechten van te maken. Daarom geven we je graag tips. Wil je weten of je pizzadeeg kunt bewaren of hoelang bladerdeeg in de oven moet? Wij geven het antwoord graag. Heb je andere vragen over onze recepten of onze degen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.