Recept: gebakken panzerotti met prosciutto

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling

 

 

 

  • 3 -5 min. frituur / 10 -12 min airfryer
  • Frituur: 160°C
  • Airfryer: 180°C
  • ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 16 panzerotti:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de friteuse voor op 160°C of de Airfryer op 180°C en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met een grote uitsteker (ø ongeveer 10 cm) 8 rondjes per deeg uitsteken.

  3. Stap 3

    Breng de cherrytomaten op smaak met zout, peper, oregano en voeg nu alle ingrediënten bij elkaar. Verdeel dit mengsel in het midden over de deegcirkels en vouw ze dicht. Druk de deegranden goed aan met een vork.

  4. Stap 4

    Bak de Panzerotti in de friteuse , per 8 stuks, gedurende 3 - 5 minuten goudbruin en draai tussendoor 2 tot 3 keer. Of bak ze in de Airfryer in 10 - 12 minuten goudbruin.

Tipp

Deegresten meebakken en na het bakken met Parmezaan bestrooien. Lekker voor bij soep of een salade.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.