Flammkuchen met tomaat en geitenkaas - Tante Fanny

Recept: flammkuchen met tomaten en geitenkaas

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
5 Bewertungen
vegan recept

Flammkuchen met tomaten en geitenkaas is een lekkere variatie op de traditionele Elzasser flammkuchen.

  • 10 - 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche, eventueel mengen met kruiden naar smaak
  • 1 rol geitenkaas, in plakjes gesneden
  • 1/2 prei, in fijne ringen gesneden
  • 12 kerstomaatjes, in diverse kleuren
  • 6 takjes tijm, fijngehakt
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Crème fraîche met prei mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en insmeren met crème fraîche, ca. 1 cm tot de rand vrijlaten.

  4. Stap 4

    Tomaatjes met zout, peper en tijm op smaak brengen. Geitenkaas en tomaatjes over de flammkuchen verdelen.

  5. Stap 5

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.

Tip

Deze hartige flammkuchen met tomaten en geitenkaas maak je nog lekkerder door ook wat spekblokjes voor het bakken over de flammkuchen te verdelen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.