Spelt-pizzadeeg voor de lekkerste pizza's - Tante Fanny

Spelt pizzadeeg

voor de lekkerste pizza's

Van Tante Fanny

Tante Fanny’s vers spelt-pizzadeeg: dat is rustiek deeg voor de pizzaliefhebber. Waarom? Omdat de rustieke smaak van spelt hierin uitstekend tot zijn recht komt. Voor dit product hebben we 100% speltbloem en extra vergine olijfolie gebruikt. Dat zorgt voor een heerlijke nootachtige smaak die, in vergelijking met bijvoorbeeld volkorenbloem, het deeg heel licht donker kleurt. Met Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg kun je allerlei zelfgemaakte lekkernijen creëren, zoals kleine pizzahapjes, je eigen plaatpizza met verse ingrediënten of pikante pizzastukken. In dit artikel gaan we dieper in op wat Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg is en geven wij je twee voorbeelden van wat je ermee kunt doen.

 

Wat is Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg?

Wij noemden het net al even: rustiek deeg verrijkt met hoogwaardig spelt en extra vergine olijfolie. Het gist in Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg laat het speltdeeg in de oven rijzen. Dat zorgt ervoor dat de pizzabodem lekker luchtig is en een mooie structuur heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is het bakklare deeg inclusief bakpapier uit te rollen over de bakplaat en de speltpizza naar hartenlust te beleggen met verse ingrediënten waar jij van houdt. Bak de pizzastukken, pizzahapjes of plaatpizza vervolgens krokant af in de oven en buon appetito!

Hieronder hebben we de kenmerken van Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg nog even voor je op een rijtje gezet:

  1. Bevat 100% spelt
  2. Bevat extra vergine olijfolie
  3. Bevat geen dierlijke producten
  4. Bevat geen transvet
  5. Bevat geen smaakversterkers
  6. Bevat geen conserveringsmiddelen
  7. Bevat een ventiel in de verpakking (in verband met de natuurlijke gistwerking), waardoor het deeg extra lang vers blijft
  8. Is bak klaar
  9. Is rechthoekig wanneer uitgerold op het bakpapier
  10. Heeft een formaat van circa 36 bij 24 centimeter

Wat kun je met Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg?

Er zijn veel verschillende recepten waarvoor je Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg zou kunnen gebruiken. Van kleine hapjes tot stevige maaltijden, van feestelijke stressvrije recepten tot recepten met groenten onder de grond, noten of pompoen. Een pizza recept met een “lukt altijd verwengarantie” dat je met Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg zou kunnen maken, is de vegan pizza broccoli en shiitake. In circa 35 minuten (15 minuten bereidingstijd en 15-20 minuten afbakken in de oven) zet je deze lekkere én gezonde vegan pizza op tafel.

 
Een ander pizza recept is die voor de zogenaamde pizzakoppen: pizza in de vorm van gezichtjes belegd met pizzasaus met extra groenten, geraspte pizzakaas, groene of zwarte olijven, champignons, mini knakworsten, ham reepjes en rode paprika. Tip: maak de pizzakoppen samen met de kinderen en laat ieder hun eigen pizzakop creëren! In circa 25 minuten (10 minuten bereidingstijd en 12-15 minuten afbakken in de oven) zijn deze heerlijke zelfgemaakte mini pizza’s klaar. Wie heeft de mooiste, grappigste of gekste pizzakop gemaakt? Het deeg is ook ideaal voor de Pizzarette.

 
Heb je een vraag of misschien zelf wel een lievelingsrecept? Neem dan contact met ons op. Wij zijn blij met je berichten, zorgen dat je een antwoord krijgt op je vraag en publiceren graag jouw recept op Facebook.

 

Klik hier voor meer spelt-pizzadeegrecepten.