Gek op Pizza - Tante Fanny vers pizzadeeg op rol- Nieuwsbrief

Recept: Vegan pizza broccoli en shiitake

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.2 / 5
5 Bewertungen
vegan recept
  • 15-20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 1/2 stronk broccoli, in grove stukken
  • 1 el Olijfolie
  • 185 g shiitake, in plakjes gesneden
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine sjalot, in dunne ringen gesneden
  • evt. nog wat groene pepers uit pot in ringen, zongedroogde tomaten in reepjes en verse oregano
  • Voor de bonensaus:

    • 50 g canellibonen
    • 2 el water
    • 1 el citroensap
    • 1 teentje knoflook
    • 1/4 tl truffelolie
    • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.

  3. Stap 3

    Blancheer de broccoli in stukken 1 min in gezouten kokend water. Spoel af met koud water en zet apart tot gebruik.

  4. Stap 4

    Bak in een koekenpan in 1 el olijfolie de shiitake voor 1 min. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom en zet apart.

  5. Stap 5

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakpapier uitrollen.

  6. Stap 6

    Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza. Beleg met de broccoli, shiitake en sjalot (voeg hier evt. ook nog de oregano toe.)

  7. Stap 7

    Bak onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.

  8. Stap 8

    Garneer evt. nog verder met de groene pepers en de zongedroogde tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en de andere helft van de bonensaus.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.