Recept -Turkse pide - Tante Fanny

Geniet van de Arabische keuken

met deze Turkse en Marokkaanse deegwaren

Van Tante Fanny

Turkije en Marokko staan bekend om hun goede en uitgebreide keuken, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van verse kruiden. Ook deegwaren zijn een belangrijk onderdeel van beide keukens. In dit artikel delen wij onze favoriete Turkse én Marokkaanse recepten op basis van ons verse pizzadeeg of ons verse bladerdeeg.  

Turkse Pizza

De Turkse pizza wordt ook wel Lahmacum genoemd. De kans is groot dat jij deze wel eens hebt gegeten na een avondje stappen, of op een luie zondag. Turkse pizza’s worden belegd met een laagje gehakt, tomaat en paprika. De topping bestaat vaak uit verse groenten, sambal en knoflooksaus. Het is een verslavend gerecht dat je gemakkelijk zelf kunt maken.

Hoewel je dit lekkere comfort food gemakkelijk kunt afhalen, is het echt de moeite waard om hem eens zelf te maken. Hierdoor wordt hij nog luchtiger, smaakvoller en lekkerder. Het is daarnaast ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Loopt het water je al in de mond en beginnen je handen langzaamaan te jeuken? Dit recept voor de Turkse pizza is een echte aanrader.

Marokkaanse Briouats

De volgende lekkernij op ons lijstje zijn de Marokkaanse briouats. De basis van dit recept bestaat uit bladerdeegpakketjes met gekruid gehakt. Je kunt de Marokkaanse briouats met werkelijk van alles vullen. Een lekkere variant is bijvoorbeeld met aubergine en fetakaas. De basis van de vulling bestaat uit: gehakt, ui, knoflook, komijnzaad, peterselie, olie, zout en peper.

De techniek van het vouwen van de bladerdeegflapjes is wel een kunst apart, maar dat maakt het des te leuker! Je kunt aan de briouats natuurlijk ook je eigen vorm geven, zo gaat de één graag voor loempia-achtige rolletjes en de andere voor de traditionele driehoekjes. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je jouw gasten verrassen met een heerlijk en mooi gerecht tijdens de borrel of het diner.

Turkse Pide

Tot slot staat de overheerlijke Turkse Pide op ons lijstje. Dit is een specialiteit op basis van vers pizzadeeg en hartige toppings van gehakt en groentes, die ontzettend populair is in Turkije. De Turkse pide lijkt qua ingrediënten op de Marokkaanse briouats, maar dat betekent niet dat het hetzelfde smaakt. Integendeel zelfs, de Turkse pide is veel dikker van structuur en heeft een knapperige korst. Daarnaast kun je de pide vullen op basis van jouw eigen voorkeuren.

Smullen van Marokkaanse en Turkse deegwaren

Geniet van het bereiden en het proeven van deze Marokkaanse en Turkse recepten! De recepten zijn allemaal te maken met het deeg van Tante Fanny, wat de bereiding nóg simpeler maakt. Uitrollen, beleggen, en de oven in! Benieuwd waar je onze degen kunt kopen? Bekijk deze pagina en vind een winkel bij jou in de buurt.