Vegan en simpel bakken met Tante Fanny vers deeg

Vegan én simpel bakken? Dat kan met deze 3 recepten

Van Carlieke - Tante Fanny

Wil jij gezond eten zonder dierlijke ingrediënten? Tante Fanny is vegan! Al onze degen zijn helemaal vrij van dierlijke producten. Wist je dat we daarnaast alleen met verse ingrediënten werken en dus geen palmolie of toevoegingen zoals kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen gebruiken? Wij weten als geen ander dat veganistisch bakken niet moeilijk hoeft te zijn, daarom inspireren we je graag met onze recepten. Wil jij vegan én simpel bakken? De recepten hieronder zijn Tante Fanny’s favoriet!

1. Simpel, zoet en vegan recept: krokante chocolade cronuts

Simpel bakken zonder poespas? Laat dat maar aan Tante Fanny over! Naast vegan, is ze een echte zoetekauw. Op de website vind je dan ook veel recepten om zoete lekkernijen te bakken. Het recept voor krokante chocolade cronuts is origineel, simpel om te bakken én een echte Tante Fanny-favoriet. Je hoeft maar vijf ingrediënten in huis te hebben: 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg, amandelen, vegan witte chocolade, suiker en een snufje zout. Gooi die frituur of Airfryer maar aan, want deze vegan cronuts wil je niet missen!

2. Vegan bladerdeegstengels met appel bakken

Deze vegan bladerdeegstengels met appel zijn een feestje op tafel, maar ook superhandig en snel voor onderweg. Ze zitten boordevol gezonde en voedzame ingrediënten zoals appel, cranberries en haver. Bovendien is dit recept met Tante Fanny’s bladerdeeg (uiteraard zonder dierlijke ingrediënten) zo gemaakt. Ons bladerdeeg is namelijk al opgerold in een velletje bakpapier. Je kunt het uitrollen op de bakplaat en met een pizzaroller of mes direct in reepjes snijden. Dat is nog eens simpel bakken!

3. Een simpel recept voor het avondeten: Flammkuchen

Soms wil je even snel een avondmaaltijd op tafel zetten. Je hebt een lange dag gehad, jij of je kids moeten nog sporten of misschien heb je gewoon even geen zin om te koken. Gelukkig is er Flammkuchen! Dit recept is gezond en simpel om te bakken. Met Tante Fanny’s flammkuchendeeg is het ook nog eens 100% vegan. Het enige dat je hoeft te doen is de kant-en-klare deegrol met bakpapier uitrollen en beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Bekijk voor inspiratie eens Tante Fanny’s recepten op de website, bijvoorbeeld dit simpele recept om flammkuchen met geitenkaas te bakken. Voor een vegan recept gebruik je Alpro cuisine en vegan geitenkaas. Dat wordt smullen!

Voor simpel bakken ben je bij Tante Fanny aan het goede adres. Onze verse degen zitten kant-en-klaar in de verpakking. Wist je dat ons pizzadeeg zelfs in een pakket mét tomatensaus te koop is? Wil je weten waar je een bepaald product kunt vinden? Op deze pagina zoek je eenvoudig een winkel bij jou in de buurt.