 
            
                        Aardappelstrudel
met spek
            0 Bewertungen
        		
                - 35 - 40 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
voor 4 porties:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 750g vastkokende aardappelen, geschild en gekookt, in schijfjes gesneden
- 150 g spek, gesneden
- 2 uien, gesneden
- 1 beker zure room
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 3 eetlepels plantaardige olie
- Zout, peper, komijn, marjorein, nootmuskaat
- Bieslook, gehakt
- 20 g paneermeel
- 1 ei om de strudel te bestrijken
                                    Gemaakt met                                
                                 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Verwarm de oven voor op 200° C. 
- 
            Stap 2Haal het bladerdeeg 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast. 
- 
            Stap 3Bak het spek en aardappeltjes in de olie. 
- 
            Stap 4Breng op smaak met zout en komijn en laat afkoelen. 
- 
            Stap 5Meng de zure room met de eieren, de knoflook, de gehakte peterselie en de specerijen. 
- 
            Stap 6Roer het door de aardappel en de spekjes. 
- 
            Stap 7Rol het bladerdeeg met bakpapier af op het bakblik. 
- 
            Stap 8Bestrooi het deeg met paneermeel en verdeel het aardappel/roommengsel in het midden van het deeg. 
- 
            Stap 9Bestrijk de lange zijde van het deeg met het losgeklopte ei. 
- 
            Stap 10Vouw beide zijkanten dicht op elkaar ca.2 cm laten overlappen, zodat het goed sluit. 
- 
            Stap 11Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei. 
- 
            Stap 12Bak het in het midden van de oven in ca. 35 – 40 min. goudbruin. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		