Recept: klassieke Cheesecake

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Nog op zoek naar een makkelijk cheesecake recept? We hebben een van onze favoriete klassiekers voor je klaargemaakt. Lekker romig en geschikt voor bij de koffie, bij de high tea of als dessert.

  • ca. 50 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Ingrediënten voor 1 cheesecake:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte. Bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Meng de kwark met de crème fraîche, vanillepuddingpoeder, citroenrasp en eidooiers. Klop apart de eiwitten met de suiker en een snufje zout in een vetvrije kom luchtig. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit en leg het in een springvorm (Ø 24-26 cm) met het meegerolde bakpapier, of vet de springvorm in en leg het deeg erin zonder het papier. Giet het mengsel in de deegvorm.

  4. Stap 4

    Bak de cheesecake onderin de oven in ca. 50 minuten gaar. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, bedek het dan halverwege de baktijd met bakpapier of aluminiumfolie.

Tip

Liefhebbers van rozijnen kunnen een handvol rozijnen door het mengsel roeren!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.