asperge plaattaart Tante Fanny

Recept: Asperge plaattaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 500 g witte asperges
  • 75 g Prosciutto
  • 1 ei, geklutst
  • 250 g ricotta
  • 1/2 citroen, sap en rasp
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 250 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/4 el zout, plus een beetje extra
  • zwarte peper naar smaak
  • een beetje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat.

  3. Stap 3

    Smeer het bladerdeeg in met een deel van het eimengsel. Bewaar de rest voor de vulling.

  4. Stap 4

    Snijd met een mesje een rechthoek die 1 cm kleiner is om te markeren waar straks de vulling op komt te liggen. Snijd het deeg net niet helemaal door.

  5. Stap 5

    Prik gaatjes in het deeg maar niet in de rand.

  6. Stap 6

    Bak gedurende 15 min. goudbruin. Druk het deeg hierna weer plat met een spatel.

  7. Stap 7

    Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Zorg dat de asperges dezelfde lengte hebben. Kook de asperges in een paar min. in een pan met water half gaar. Droog de asperges na het koken goed af.

  8. Stap 8

    Meng de ricotta met het resterende ei. Doe er dan ook de Parmezaanse kaas, citroen (rasp en sap), peper, zout, knoflook en peterselie erbij en meng het geheel goed. Verdeel dit ricottamengsel over het bladerdeeg.

  9. Stap 9

    Leg de asperges erop en bestrooi ze met een beetje peper en zout. Scheur de plakjes Prosciutto in stukken en drapeer deze over de asperges.

  10. Stap 10

    Bedruppel met wat olijfolie, schakel de over terug naar 180° C en bak de aspergetaart nog 15-20 min. tot de asperges beetgaar zijn en de ham lekker knapperig is.

Tip

Tip: Deze plaattaart is zowel warm als koud erg lekker. Serveer met een groene salade.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.