Recept: bladerdeeg plaattaart met witlof en brie
- ca. 20-25 min.
 - 200° C
 - ca. 15 min.
 
Ingrediënten Voor 1 bladerdeeg plaattaart met witlof en brie:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
 - peper en zout
 - 75 g crème fraîche
 - 100 g brie
 - 40 g walnoten
 - 1 ei
 - 400 g witlof
 - Olijfolie
 - scheutje honing
 - 1 tl mosterd
 - 1 halve rode ui
 - 1 tl Verse tijm
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte) Verwijder de harde kern van de witlof en gooi dit weg. Bak de witlof blaadjes aan in een pan met wat olie, peper en zout en eventueel een scheutje honing.
 - 
            Stap 2
Meng de créme fraîche met de mosterd en een kneepje honing.
 - 
            Stap 3
Rol het bladerdeeg uit. Keep met een mes randen in het bladerdeeg (Snijd niet helemaal door) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer met de créme fraîche.
 - 
            Stap 4
Verdeel de witlof over de plaattaart. Snijd de brie in stukjes en de rode ui in ringen. Verdeel dit ook over de plaattaart. Strooi de walnoten over de plaattaart.
 - 
            Stap 5
Smeer de randjes van het bladerdeeg in met wat eigeel en strooi tot slot wat verse tijm over de plaattaart.
 - 
            Stap 6
Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).