Cantharellentaartje met cranberries Tante Fanny

Recept: Cantharellentaartje met cranberries

en brie
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 30 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 6 vormpjes:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 350 g cantharellen, schoongeveegd en in grove stukken gesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 20 g gedroogde cranberries, gehakt
  • 30 g pecannoten, gehakt
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje dragon, blaadjes fijngesneden
  • boter, om in te vetten
  • Peper en zout, gemalen
  • 150 g boerenbrie, in plakken
  • 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De cantharellen in olijfolie in ca. 4 min. beetgaar bakken. De paddenstoelen daarna laten uitleggen en de cranberries en pecannoten erdoor mengen.

  3. Stap 3

    De eieren met de crème fraîche en dragon mengen en met peper en zout op smaak brengen.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.

  5. Stap 5

    Elk vierkantje in een met boter ingesmeerd vormpje leggen.

  6. Stap 6

    De vormen met het cantharellenmengsel vullen en het eimengsel eroverheen gieten.

  7. Stap 7

    De brie erop leggen en de deegranden naar binnen vouwen. Het deeg met ei bestrijken.

  8. Stap 8

    Midden in de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.