
Ei in bladerdeeg

- 10 - 15 min.
- 210 ⁰C
- 190 ⁰C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 6 eieren in bladerdeeg:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 6 eieren, hardgekookt
- 1 ei losgeklopt
- 4 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
- 2 el bladpeterselie, fijngehakt
- 2 el oregano, fijngehakt
- 2 el bieslook, fijngehakt
- 2 el sap van een citroen
- 2 el Olijfolie
- Zout en peper gemalen
- 6 prikkers, geweekt in water


Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 6 gelijke vierkanten.
-
Stap 3
Laat de eieren na het koken schrikken in ijskoud water. Pel de eieren direct.
-
Stap 4
Meng de broodkruimels met de kruiden, olijfolie, 2 el citroensap en wat zout en peper. Schep een lepel van het mengsel op het bladerdeeg en leg hierop het ei.
-
Stap 5
Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek vast met een prikker.
-
Stap 6
Bestrijk het bladerdeeg met ei. Kruid het deeg met peper en zout.
-
Stap 7
In het midden van de oven in 10 - 15 min. goudbruin bakken.
Tip: de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op de sla leggen, anders kan het bladerdeeg nat worden.