ei in bladerdeeg

Ei in bladerdeeg

met verse kruiden
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • 10 - 15 min.
  • 210 ⁰C
  • 190 ⁰C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten voor 6 eieren in bladerdeeg:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el oregano, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el sap van een citroen
  • 2 el Olijfolie
  • Zout en peper gemalen
  • 6 prikkers, geweekt in water
ei in bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 210⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 6 gelijke vierkanten.

  3. Stap 3

    Laat de eieren na het koken schrikken in ijskoud water. Pel de eieren direct.

  4. Stap 4

    Meng de broodkruimels met de kruiden, olijfolie, 2 el citroensap en wat zout en peper. Schep een lepel van het mengsel op het bladerdeeg en leg hierop het ei.

  5. Stap 5

    Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek vast met een prikker.

  6. Stap 6

    Bestrijk het bladerdeeg met ei. Kruid het deeg met peper en zout.

  7. Stap 7

    In het midden van de oven in 10 - 15 min. goudbruin bakken.

Tip

Tip: de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op de sla leggen, anders kan het bladerdeeg nat worden.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.