 
            
                        Filodeeg plaattaart met prei, ham en kaas
3 Bewertungen
        		
                - ca. 30 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart
- 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
- 1 prei in plakjes gesneden
- 200 g hamreepjes
- 50 g geraspte kaas
- 100 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 125 g crème fraîche
- 3 eidooiers
- Zout en peper gemalen
- Een beetje boter om te bestrijken
                                    Gemaakt met                                
                                 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden. 
- 
            Stap 2De prei in heet water blancheren (beetgaar koken). 
- 
            Stap 3Crème fraîche met eidooiers en kaas mengen en op smaak brengen met peper en zout. 
- 
            Stap 4De deegvellen 1 voor 1 met gesmolten boter insmeren en in een met bakpapier belegd bakblik (rechthoekig) leggen. 
- 
            Stap 5Ham, prei en tomaatjes over het deeg verdelen en met het crème fraîche- mengsel overgieten. Het overhangende deeg over de vulling heen slaan. 
- 
            Stap 6Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. 
 
                 
                    		 
                    			     
                    		