Kaasstengels Tante Fanny

Kaasstengels

of Sesam-Kaasstengels
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 8 - 10 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 10 - 15 min.

Ingrediënten:

voor ca. 25 stengels:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 ei om te bestrijken
  • Zaadjes voor de smaakverfijning: komijn, sesam, maanzaad, gehakte pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.

  4. Stap 4

    Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

  5. Stap 5

    Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.

  6. Stap 6

    Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.

  7. Stap 7

    Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.

  8. Stap 8

    Snijdt het deeg in 1,5 cm brede stroken.

  9. Stap 9

    Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.

  10. Stap 10

    Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.

  11. Stap 11

    Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 - 10 min.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.