Kastanje kransjes met chocolade
Zoete bladerdeeg ringen die er ook nog eens heel feestelijk uitzien? Dat is iets moois voor de adventstijd. Probeer de kastanje ringen met chocolade zeker eens!
- ca. 15 min.
- 200 °C
- 180 °C
- 15-20 min.
Ingrediënten voor 12 kastanje kransjes:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 300 g
- 100 g veenbessenjam (veenbessenconfituur)
- 100 g kant-en-klare kastanjes, grof gehakt
- 1 ei, geklopt om te bestrijken
- 50 g gehakte pistachenoten
- 50 g hagelsuiker
- 250 ml slagroom
- 100 g gehakte melkchocolade
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en halveer het. Smeer de ene helft van het deeg in met veenbessenjam en verdeel de kastanjes erover. Leg de tweede helft van het deeg erop en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met ei en bestrooi met pistachenoten. Draai het deeg om en bestrijk ook de onderkant dun met ei en bestrooi met hagelsuiker.
-
Stap 3
Snijd het deeg in de lengte in reepjes van 1,5 cm breed. Draai de reepjes in elkaar en vorm er kleine kransjes van.
-
Stap 4
Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten op de middelste richel van de oven goudbruin.
-
Stap 5
Breng ondertussen de slagroom aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocoladeglazuur toe en roer tot een romige saus ontstaat.
-
Stap 6
Garneer de kransjes met de chocoladesaus of serveer de saus erbij om te dippen.
Verfijn je Pizza Bianca door na het bakken een scheutje olijfolie met knoflook of chili erover te druppelen voor net dat beetje extra pit.