
Kinderrecept: quiche gezichtjes
ufjfhdgdhgfdhjgdhjgfhdgfhdgf
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- beetje olie voor het invetten van de vormpjes
- 150 ml ongeklopte slagroom
- 3 eieren
- 1/2 prei, in fijne ringen gesneden
- 75 g spekblokjes, gerookt
- verschillende groenten voor het gezicht (paprika, tuinkers, radijs, tomaatjes, olijven) gesneden.
- Een snufje nootmuskaat
- Zout en peper gemalen


Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden. 6 kleine bakvormpjes met olie invetten.
-
Stap 2
Het deeg uitrollen en met een steker (iets groter dan het vormpje zelf, zodat je een randje krijgt) een rondje uitsteken. Het rondje in de ingevette vormpjes leggen en een beetje aandrukken
-
Stap 3
Prei met spekblokjes mengen en over de 6 vormpjes verdelen. Slagroom en ei goed doorroeren en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en over de vulling gieten. Met het restdeeg de haren van het gezichtje vormen.
-
Stap 4
De quiches ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin bakken.
-
Stap 5
Na het bakken de quiches met de groenten beleggen, zodat er een grappig gezichtje ontstaat.
Tip: serveer er een lekkere rauwkostsalade bij voor een volledige maaltijd.