Kuidenquiche Tante Fanny

Recept: Kruidenquiche

met prosciutto
4 / 5
(1 Beoordeling)
  • ca. 50 min.
  • 190⁰ C
  • 170⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 250 g roomkaas
  • 3 eieren
  • 2 el verse bieslook, fijn gehakt
  • 1 el verse salie, fijn gehakt
  • 1 tl verse lavas, fijn gehakt
  • 1 mp nootmuskaat, gemalen
  • 2-3 jonge uitjes, in fijne plakjes gesneden
  • 1 el boter, om in te vetten
  • Zout en peper gemalen
  • 80 g prosciutto, in fijne plakjes gesneden
  • wat verse kruiden om te bestrooien
quiche stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in een ingevette vorm leggen. (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de deegrand versterken.

  3. Stap 3

    Roomkaas, eieren en de kruiden met een garde mengen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.

  4. Stap 4

    De jonge ui over de deegbodem verdelen en de roomkaas over de ui verdelen.

  5. Stap 5

    Onderin de oven in ca. 50 min. afbakken.

  6. Stap 6

    Na het bakken met prosciutto beleggen en met kruiden bestrooien.

Tipp

Tip: als alternatief kunt u voor de quiche ook een kruidenmix gebruiken.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.