Recept: pigs in a blanket met spicy ketchup

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
1 / 5
1 Bewertung
  • ca. 45 min.

Ingrediënten voor 8 pigs in a blanket met spicy ketchup:

  • 1 rol vers pizzadeeg gewoon of spelt
  • 8 BBQ worstjes
  • 2 el Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g gember geschild en fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 rode pepers grofgehakt
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 ti tomatenpuree
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 75 ml rodewijn azijn
  • 1 ti gerookte paprikapoeder
  • ½ ti Chilipoeder
  • 1 ti zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verhit voor de ketchup de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de gember, de bleekselderij en de rode pepers ca. 5 minuten in, tot de ui glazig is. Voeg de overige ingredienten toe en meng alles goed door elkaar. Breng langzaam aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig inkoken.

  2. Stap 2

    Pureer de ketchup met een staafmixer of in een blender fijn. Laat eventueel nog verder inkoken als de ketchup te dun is. Houd er rekening mee dat de ketchup dikker wordt als hij is afgekoeld. Laat afkoelen.

  3. Stap 3

    Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 8 gelijke repen. Omwikkel elk worstje met een reep deeg, de worst hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Steek elk worstje aan een spies zodat iedereen zijn eigen worstjes kan bakken boven het vuur, of leg er een aantal in een barbecueklem om ze tegelijkertijd te bakken.

  4. Stap 4

    Rooster de omwikkelde worstjes 10-12 minuten boven een hete barbecue. Let op dat je ze niet te dicht bij het vuur houdt zodat het deeg niet verbrandt.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.