Recept: Pizza met appel en gorgonzola
1 Bewertung
        		
                
            - 15-20 min.
 - 220° C
 - 200° C
 - ca. 15 min.
 
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
 - (Alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
 - 1 appel, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
 - 200 g gorgonzola, in stukjes gebrokkeld
 - 1/2 bol mozzarella, in stukjes
 - 1 el honing
 - 1 takje verse rozemarijn, grof gehakt
 - een paar walnoten, ter garnering
 
                                    Gemaakt met                                
                                
                            
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
 - 
            Stap 2
De appel dakpansgewijs over de bodem verdelen. Laat het niet te veel overlappen. De pizza met gorgonzola en mozzarella beleggen. Daarna met rozemarijn bestrooien.
 - 
            Stap 3
Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
 - 
            Stap 4
Na het bakken met de honing bedruipen en in de 'gewenste' vorm snijden.