Pizza_Erbazone

Recept: Pizza Erbazone

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
Gek-op-Pizza_label
  • 30-35 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 15-20 min.

Ingrediënten:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 4 plakjes pancetta, klein gesneden
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g spinazie, in reepjes gesneden
  • 1/2 bos bladpeterselie, fijngehakt
  • 80 g Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
  • 300 g ricotta, +/- 1 uur uitgelekt in een zeef
  • een beetje olijfolie
  • 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Bak de pancetta met de sjalotten en knoflook ca. 5 min. in een grote koekenpan of wok met een beetje olijfolie op matig vuur. Voeg de spinazie en peterselie toe en laat in ca. 5 min. slinken. Schep de Parmezaanse kaas en ricotta erdoor en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Het deeg direct uit de koelkast verwerken. Eén rol deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.

  4. Stap 4

    Verdeel de vulling erover en laat een rand van 4 cm vrij. Leg de andere rol deeg eroverheen en vouw de rand om en maak met je vingers een golvend randje.

  5. Stap 5

    Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

  6. Stap 6

    Bak onderin de oven in 30-35 min. goudbruin en knapperig.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.