Pizza_Erbazone

Recept: Pizza Erbazone

5 / 5
(1 Beoordeling)
Gek-op-Pizza_label
  • 30-35 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 15-20 min.

Ingrediënten:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 4 plakjes pancetta, klein gesneden
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g spinazie, in reepjes gesneden
  • 1/2 bos bladpeterselie, fijngehakt
  • 80 g Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
  • 300 g ricotta, +/- 1 uur uitgelekt in een zeef
  • een beetje olijfolie
  • 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Bak de pancetta met de sjalotten en knoflook ca. 5 min. in een grote koekenpan of wok met een beetje olijfolie op matig vuur. Voeg de spinazie en peterselie toe en laat in ca. 5 min. slinken. Schep de Parmezaanse kaas en ricotta erdoor en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Het deeg direct uit de koelkast verwerken. Eén rol deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.

  4. Stap 4

    Verdeel de vulling erover en laat een rand van 4 cm vrij. Leg de andere rol deeg eroverheen en vouw de rand om en maak met je vingers een golvend randje.

  5. Stap 5

    Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

  6. Stap 6

    Bak onderin de oven in 30-35 min. goudbruin en knapperig.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.