Plaattaart met zuurkool Tante Fanny

Plaattaart met zuurkool

en rookworst
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Bewertungen
  • 20 - 25 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 rookworsten, verwarmt, in plakjes gesneden
  • 150 g zuurkool, uitgelekt
  • 500 g aardappels, geschild, gekookt en in plakken gesneden
  • 1 kopje melk
  • 1 klontje boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl nootmuskaat, gemalen
  • Zout en peper gemalen
Stappenfoto zuurkool plaattaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Maak van de aardappels, de boter en de melk een puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer het ei erdoorheen. Doe de afgekoelde puree in de spuitzak.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi dit met wat paneermeel.

  4. Stap 4

    Verdeel de zuurkool over de bodem. Maak rijen van aardappelpuree, worst en zuurkool. Herhaal dit tot de taart bedekt is.

  5. Stap 5

    In het midden van de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. bakken. Voor een mooi bakresultaat de taart de laatste 3 min. laten kleuren onder de gril.

Tip

Tip: voeg wat spekblokjes toe en verdeel deze over de puree.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.