Bladerdeeg kerstboom met cranberries

Recept: Zoete kerstboom

met cranberries
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min

Ingrediënten Voor 1 kerstboom:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en smeer het in met jam.

  3. Stap 3

    Rol de tweede rol bladerdeeg uit en leg deze, met het bakpapier naar boven, op het met jam ingesmeerde bladerdeeg.

  4. Stap 4

    Snijd met een scherp mes vanaf het midden bovenaan het deeg rechts en links af, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.

  5. Stap 5

    Snijd het deeg elke 2 cm zijwaarts net zo diep in dat de stam in het midden onaangeroerd blijft. Twist de afzonderlijke deegstroken. Bestrijk de boom met ei.

  6. Stap 6

    Snijd het overgebleven deeg in stroken van 1 cm breed, twist ze of maak er kerstvormpjes van en bestrijk ze met ei. Plaats ze naast de kerstboom op de bakplaat.

  7. Stap 7

    Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 - 30 min. goudbruin.

  8. Stap 8

    Laat de boom na het bakken afkoelen en druip de witte chocolade met een lepel, van boven naar beneden, horizontaal over de boom en bestrooi de warme chocola met cranberries en pistachenoten.

Tip

Tip: kijk voor de hartige variant met tapenade en kaas tussen onze recepten.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.