
Rabarbertaart

Rabarbertaart is een heerlijk zomers dessert dat perfect past bij het rabarberseizoen. Met het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny maak je deze taart in een handomdraai!
Ben je al nieuwsgierig naar dit verrukkelijke rabarbertaart recept? Volg de stappen en maak jouw rabarbertaart met bladerdeeg van Tante Fanny!
- 200° C, ca. 30 min.
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 750 g rabarber, gewassen, geschild, in blokjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 3 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 8 eetlepels fijne kristalsuiker
- Zout

Bereidingswijze
-
Stap 1
Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen. Oven op 200° C voorverwarmen.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakplaat uitrollen. Met een vork gaatjes prikken in de bodem.
-
Stap 3
De blokjes rabarber met 3 eetlepels kristalsuiker mengen en over het bladerdeeg verdelen.
-
Stap 4
Slagroom, eieren, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker met een snufje zout luchtig kloppen en gelijkmatig over het bladerdeeg verdelen.
-
Stap 5
De rabarbertaart onderin de voorverwarmde oven 200° C ca. minuten bakken, tot de rand goudbruin kleurt.