Groentestrudel met kruiden

Recept: Groentestrudel met kruiden

1 / 5
(1 Beoordeling)
vega logo
  • 30 - 35 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 150 g venkel, klein gesneden
  • 150 g courgette, klein gesneden
  • 150 g puntpaprika, klein gesneden
  • 1 rode ui, gefruit
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden
  • 3 el Olijfolie
  • 60 g gemengde tuinkruiden (peterselie, maggikruid, basilicum, marjolein, oregano), fijn gesneden
  • oregano
  • 150 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 40 g paneermeel
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Meng 1 el olijfolie met 1 el kruiden en leg apart voor later gebruik. Ui, knoflook en de groenten in de resterende olie fruiten, op smaak brengen en iets laten afkoelen.

  3. Stap 3

    Roer de room met eieren en het paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Meng met de groenten en de resterende kruiden.

  4. Stap 4

    Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en breng de vulling in het midden aan. Laat een rand vrij van ongeveer 5 cm. en bestrijk de rand met een beetje water.

  5. Stap 5

    Plet de randen van het deeg van boven en van onder over de massa. Druk stevig aan de zijkanten en plaats de strudel met de gevouwen kant naar beneden op de bakplaat. Snijd de strudel diagonaal in om de 3 cm.

  6. Stap 6

    Bak 35 - 40 min. onderin de oven tot deze goudbruin is. Bestrijk de nog warme strudel met het mengsel van olijfolie en kruiden.

Tipp

Als alternatief kun je de strudel bereiden met pizzadeeg. Pas indien nodig de baktemperatuur en baktijd aan.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.