
Hongaarse paprika salami pizza van de bbq
Ontdek het recept voor een Hongaarse salami en paprika pizza van de grill! Met onze pizzagigant is een gegrilde pizza in een handomdraai klaar. Is pikant jouw ding? Ga dan voor pittige salami en voeg voor extra spice nog wat peperoni’s toe of druppel na het bakken wat chili olie over de pizza!
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza met salami en paprika:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- of 1 rol Tante Fanny Vers spelt Pizzadeeg 400 g
- 200 g zure room
- 70 g gesneden pacetta
- 50 g pittige salami, in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 rode punt paprika's, in kleine blokjes gesneden
- bestrooi meet een beetje tijm
- Zout en versgemalen peper


Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de grill voor volgens de instructies. Plaats de pizzasteen. Sluit de grill met het deksel en verwarm de pizzasteen 15 minuten op 200 °C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het uitgerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier weg. Let op onze temperatuurinstructies zodat het bakpapier niet verbrandt.
-
Stap 3
Smeer de zure room op het deeg, laat rondom een rand van 1 cm vrij. Beleg gelijkmatig met bacon, salami, paprika en ui.
-
Stap 4
Schuif het deeg op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep. Sluit het deksel en bak de pizza in ca. 20 min. goudbruin.
-
Stap 5
Bestrooi de pizza met salami en paprika na het bakken met tijm en breng op smaak met zout en peper.
De pizza kan ook gewoon op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven-/onderwarmte) gedurende ongeveer 20 minuten op de laagste plank worden gebakken.