Kersen pudding hapjes

Recept: Kersen pudding hapjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g kersen, ontpit en gehalveerd
  • 1/2 zakje vanillepuddingpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 ml kersen- of appelsap
  • 1 ei om mee te bestrijken
  • 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Roer de puddingpoeder met suiker, vanillesuiker en het vruchtensap tot een glad mengsel en breng aan de kook. Roer de kersenhelften erdoor en laat afkoelen.

  3. Stap 3

    Verdeel het deeg 1 keer in de lengte en 2 keer in de breedte zodat 6 gelijke delen ontstaan. Snijd de bovenste helft van elk deegstuk met rasterroller of scherp mes in.

  4. Stap 4

    Voeg 2 eetlepels van het kersenmengsel toe aan de onderste helft van het deeg. Bestrijk de ingesneden kant met ei, vouw dit over de vulling heen en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het ei en bestrooi met de amandelen.

  5. Stap 5

    Bak de gebakjes in het midden van de oven in 15-20 min goudbruin.

Tip

In plaats van verse kersen kun je ook kersen uit pot gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.