Recept: Quiche met asperges en zalm - Tante Fanny

Recept: Quiche met asperges

en zalm
4.5 / 5
(4 Beoordelingen)
  • ca. 40 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 4 eieren
  • 250 g zure room
  • 250 g gerookte zalm, grof gesneden
  • 2 tl mierikswortel, geraspt
  • 500 g groene asperges, onderste 2 cm verwijderen
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje tuinkers voor de garnering
Quiche met asperges en zalm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.

  3. Stap 3

    Eieren met room gladroeren, zalm en mierikswortel toevoegen en met zout & peper kruiden.

  4. Stap 4

    Mengsel over de bodem verdelen, gladstrijken en hier de asperges als stralen over verdelen.

  5. Stap 5

    Even laten afkoelen en met tuinkers garneren.

Tipp

Je kunt de gerookte zalm ook vervangen door bijvoorbeeld gerookte forel.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.