
Recept: Quiche met asperges
en zalm
7 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 4 eieren
- 250 g zure room
- 250 g gerookte zalm, grof gesneden
- 2 tl mierikswortel, geraspt
- 500 g groene asperges, onderste 2 cm verwijderen
- Zout en peper gemalen
- Een beetje tuinkers voor de garnering
Gemaakt met


Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
-
Stap 3
Eieren met room gladroeren, zalm en mierikswortel toevoegen en met zout & peper kruiden.
-
Stap 4
Mengsel over de bodem verdelen, gladstrijken en hier de asperges als stralen over verdelen.
-
Stap 5
Even laten afkoelen en met tuinkers garneren.
Tip
Je kunt de gerookte zalm ook vervangen door bijvoorbeeld gerookte forel.