Rabarbertaart

Recept: Rabarbertaart met bladerdeegdeksel

1 / 5
(1 Beoordeling)
vega logo
  • 20 - 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 20 - 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 650 g rabarber, op duimlengte gesneden
  • 2 Granny Smith appels, ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
  • 1,5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 100 g licht bruine basterdsuiker
  • 1/2 el roomboter
  • 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
  • rietsuiker om te bestrooien
  • 1 ei om mee te bestrijken
Rabarbertaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor het gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Vet de ovenschaal in en zet apart.

  3. Stap 3

    Doe in een grote pan de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het merg van het vanillestokje. Laat 10-15 min. op laag vuur pruttelen tot de rabarber zacht voelt maar nog wel zijn structuur behoudt.

  4. Stap 4

    Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.

  5. Stap 5

    Leg hierop het deeg en snijd eventueel te grote overlappende stukken eraf en gebruik dit voor de decoratie van de taart.

  6. Stap 6

    Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi met de rietsuiker. Maak een paar inkepingen, met een mes, in het deeg voor het ontsnappen van het vocht.

  7. Stap 7

    Bak gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.

  8. Stap 8

    Serveer warm met bijvoorbeeld warme custardvla.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.