Galette met courgette en ricotta

Recept: Galette met courgette

en ricotta
Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
  • 35-40 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen (liefs biologisch), rasp de schil
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • Cayennepeper, gemalen
  • Zout, gemalen
  • 1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 2 el Parmezaans kaas, geraspt voor de garnering
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken
  • een beetje olijfolie
Galette met courgette en ricotta

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte en het deeg volgens de instructies op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Meng de ricotta, parmezaan, citroen, knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en een snufje cayennepeper.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en smeer het mengsel over het deeg. Laat een rand van ongeveer 3 cm vrij. Beleg het mengsel dakpansgewijs met de courgette.

  4. Stap 4

    Vouw de deegrand over de courgette. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi het deeg met Parmezaanse kaas.

  5. Stap 5

    De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken. Besprenkel de galette met olijfolie vlak voor het serveren.

Tipp

Je kunt het ricotta-mengsel ook op smaak brengen met gedroogde tomaten en gehakte olijven.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.