 
            
                        Recept: Zoete Flammkuchen
met stracciatella en wilde bessen
            1 Bewertung
        		
                - 7-9 minuten (9-11 minuten)
- 270 °C
- 250 °C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 4 zoete flammkuchen met stracciatella en wilde bessen:
- 1 pak Tante Fanny flammkuchenbodem 340 g
- 120 g mascarpone
- 30 g vanillesuiker
- 80 g pure chocolade (fijngehakt)
- 200 g gemengde bosvruchten (bijv. frambozen, bosbessen, bramen)
- verse citroenmelisse voor de garnering
Bereidingswijze
- 
            Stap 1Verwarm de oven voor op 270°C boven-/onderwarmte en verwerk de flamkuchenbodems rechtstreeks vanuit de koelkast. 
- 
            Stap 2Leg 2 bodems naast elkaar zonder bakpapier op een bakplaat. 
- 
            Stap 3Meng de mascarpone met vanillesuiker en 40 g van de chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 bodems, houdt hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij. 
- 
            Stap 4Top de flammkuchen met de bosvruchten. 
- 
            Stap 5Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 7 – 9 minuten goudbruin af. 
- 
            Stap 6Bestrooi na het bakken de flammkuchen met de overgebleven chocolade en garneer met citroenmelisse. 
                Tip
            
            In plaats van verse bosvruchten kun je ook ontdooide bevroren bosvruchten naar keuze gebruiken.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		