Spinazietaart
1 Bewertung
- 50 - 60 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 250 g spinazie, gewassen, geblancheerd
- 1 ui
- 250 g kwark, naturel
- 50 ml melk
- 3 eieren
- Ca. 4 cherry tomaten, gehalveerd
- Zout, peper
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen.
-
Stap 2
Kwark met melk en ei goed vermengen. Op smaak brengen met zout en peper.
-
Stap 3
Het bladerdeeg in een ingevette bakvorm leggen, het mengsel op de bodem verdelen en en hierop de spinazie verdelen.
-
Stap 4
De cherry tomaten met de schil naar boven over de spinazie verdelen en in de oven op ca. 190° C in 50 - 60 Min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
De taart is gaar, als de kwarkvulling niet meer vloeibaar is. Dit is eenvoudig vast te stellen door er met een vork in te prikken.