
Recept: strudel met ham en aardappel
- ca. 40 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 strudel:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 125 g zure room
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 200 g ham, in blokjes gesneden
- 4 aardappels, gekookt en geraspt
- Zout en peper gemalen
- 1 tl marjolein
- 1 ei om te bestrijken
- Een beetje komijnzaad om te bestrooien

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de omschrijving op de verpakking.
-
Stap 2
Mix de zure room met de eierdooier en het ei.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en het zure room mengsel over 2/3de van het deeg verdelen. Aardappel en ham mengen en over de zure room verdelen. Met zout, peper en marjolein op smaak brengen en het deeg tot een strudel rollen.
-
Stap 4
Strudel meerdere malen inkepen, met ei bestrijken en naar smaak met komijnzaad bestrooien.
-
Stap 5
Bak de strudel in het midden van de oven in 40 min. goudbruin.

Bij deze strudel is een tuinkersdip heel lekker, gemaakt van zure room, zout, cayennepeper, citroenrasp en tuinkers.