Zomerse tiramisutaart Tante Fanny

Recept: Zomerse tiramisutaart

met Limoncello
0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 50 min.
  • 150° C
  • 130° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g aardbeien, in vieren gesneden
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml limoncello
  • 100 g zachte roomboter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker
  • mp zout
  • 1 el boter, om in te vetten
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken
Tiramisutaart stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 150° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).

  3. Stap 3

    De boter met een handmixer loskloppen. De suiker, vanillesuiker en het zout toevoegen en op hoge snelheid het geheel 15 min. door kloppen. Een ei toevoegen, erdoor mixen , het tweede ei toevoegen en het geheel 1 min. op de hoogste stand stevig kloppen.

  4. Stap 4

    Het zelfrijzend bakmeel rustig door het mengsel spatelen tot een homogeen mengsel.

  5. Stap 5

    Het mengsel in de taartvorm gieten. De randen met ei bestrijken en onderin de oven in ca. 50 min. afbakken.
    Na het bakken de taart laten afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Stap 6

    Na het afkoelen de toplaag van de bodem snijden en de bodem met de limoncello bestrijken.

  7. Stap 7

    De mascarpone en poedersuiker goed mengen en uitsmeren tot de rand van de quiche.

  8. Stap 8

    De taart met verse aardbeien decoreren.

Tipp

Tip: gebruik iedere willekeurig seizoensfruit om deze taart te garneren. De Limoncello kan, maar hoeft niet gebruikt te worden.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.