
Recept: Verse mediterrane flammkuchen

Een flammkuchen met een mediterrane twist is een perfecte manier om de smaken van de zomerse groenten te verwerken. Met een topping van courgette, paprika en zongedroogde tomaten is dit gerecht kleurrijk en ontzettend smaakvol. Ideaal voor een lichte maaltijd of als onderdeel van een gezellige borrelavond, deze mediterrane flammkuchen is snel en eenvoudig te bereiden, vooral met de handige Tante Fanny flammkuchenbodems.
- 7 - 9 min.
- 270° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten
voor een mediterrane flammkuchen:
- 1 pak Tante Fanny flammkuchenbodems 340 g
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 gele paprika, fijngesneden
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 2 el Olijfolie
- 240 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
- 100 gram gedroogde tomaten, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en gemalen peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 270° C boven-/onderwarmte en bereid de tarte flambée-bodems rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Bak de paprika's en courgettes kort in een hete pan met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 3
Leg twee bodems naast elkaar op een bakplaat zonder bakpapier.
-
Stap 4
Meng de crème fraîche met de knoflook, zout en peper.
-
Stap 5
Verdeel 1/4 van de crème over elke tarte flambée bodem, laat een rand van 1 cm rondom.
-
Stap 6
Beleg elke bodem met 1/4 van de paprika's, tomaten en courgettes en bestrooi met oregano.
-
Stap 7
Zet één bakplaat tegelijk in de oven en bak de tarte flambée op de laagste plank in 7 - 9 minuten knapperig.
Als je van wat pittiger houdt, kun je de mediterrane flammkuchen ook bestrooien met wat chilivlokken!