mini appeltaartjes

Kleine taartjes met groots effect: mini appeltaartjes muffinvorm

Van Tante Fanny

Ben je op zoek naar een heerlijk dessert dat niet alleen smaakvol is, maar ook indruk maakt met zijn schattige uitstraling? Dan zijn mini appeltaartjes in muffinvorm de perfecte keuze! Deze kleine taartjes zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar zorgen ook voor een geweldige presentatie op feestjes of als individuele traktaties. Ontdek hoe je deze heerlijke traktaties zelf kunt maken, inclusief handige tips. En wist je dat je zelfs appeltaart op de barbecue kunt bakken? Lees verder om alle details te ontdekken.

mini appeltaartjes

Recept voor mini appeltaartjes in muffinvorm

Wil je je gasten verrassen met schattige en smaakvolle mini appeltaartjes? Dan is dit recept perfect voor jou! Je begint met het voorverwarmen van de oven en het bekleden van de muffinvormpjes met het verse bladerdeeg of verse quiche en taartdeeg van Tante Fanny. Snijd vervolgens de appels in kleine blokjes en meng ze met suiker, kaneel en eventuele andere gewenste specerijen. Vul de muffinvormpjes met het appelmengsel en bedek ze met deegstroken in een mooi vlechtpatroon. Bak de mini appeltaartjes in de oven tot ze goudbruin en heerlijk geurig zijn. Serveer ze warm of koud en geniet van de smaakvolle hapjes!

Extra inspiratie met andere appeltaart recepten

Wil je variëren met appeltaart recepten en nieuwe smaken ontdekken? We bieden diverse appeltaart varianten aan. Of je nu op zoek bent naar een klassieke appeltaart, een variant met noten of zelfs een decadente chocolade-appeltaart. Experimenteer met verschillende vullingen, toppings en decoraties om je eigen unieke appeltaart creaties te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het beste deeg van Tante Fanny voor kleine appeltaartjes

Een belangrijk element voor heerlijke mini appeltaartjes is het deeg. Tante Fanny biedt kant en klaar vers deeg dat perfect geschikt is voor het maken van deze kleine appeltaartjes: kies voor de mini appeltaartjes voor vers bladerdeeg en voor het bakken van een grotere taart ons verse quiche en taartdeeg voor de lekkerste smaak. Ons deeg is van hoge kwaliteit, gemakkelijk in gebruik en bespaart je veel tijd. Zo hoef je niet zelf het deeg te maken en te kneden, waardoor je tijd bespaart. Je bent met Tante Fanny deeg altijd verzekerd van een knapperige en smaakvolle korst en leg je de perfecte basis voor je mini appeltaartjes.

Bakken van mini appeltaart op de bbq

Heb je ooit gedacht aan het bakken van appeltaart op de barbecue? Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is absoluut mogelijk! Met de juiste apparatuur en een beetje creativiteit kun je heerlijke mini appeltaartjes bereiden op je barbecue. Het enige wat je nodig hebt, is een geschikte bakvorm of een gietijzeren skillet. Volg het recept voor mini appeltaartjes in muffinvorm zoals hierboven beschreven staat en plaats de gevulde vorm op de barbecue. Sluit de deksel en laat de appeltaartjes bakken tot ze mooi goudbruin zijn. De barbecue geeft een extra smaak dimensie aan de taartjes en zorgt voor een unieke ervaring.

Nog meer mini appeltaart inspiratie op doen?

Krijg je geen genoeg van het bakken van overheerlijke mini appeltaartjes of andere taarten? Download dan ons receptenboekje en bak mee met diverse zoete en hartige recepten! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de eerste zijn die onze updates binnenkrijgt? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.