Appeltaart2_web

Zomers bakken: durf jij het aan om appeltaart te bakken op de BBQ?

Van Tante Fanny

Zomers weer en BBQ’en gaan hand in hand. Het is een heerlijke manier om te genieten van het warme weer en het buitenleven. Maar wist je dat je op de BBQ veel meer kan bakken dan je zou verwachten? Je kunt zelfs een heerlijke appeltaart bakken op de BBQ! Het klinkt misschien een beetje gek, maar met het deeg van Tante Fanny is het verrassend makkelijk te maken. Het resultaat is een heerlijke zomerse appeltaart met een smaak die je niet snel zal vergeten. In dit artikel vertellen we je alles over het bakken van een appeltaart op de BBQ. 

De lekkerste appeltaart bak je op de BBQ met deeg van Tante Fanny

Wanneer je een appeltaart op de BBQ wilt bakken, is het belangrijk om te kiezen voor het juiste deeg. Gelukkig biedt Tante Fanny de perfecte deegsoort die geschikt is voor het bakken van appeltaart op de BBQ. Met het verse quiche- en taartdeeg bak jij binnen no-time een overheerlijke appeltaart op de BBQ. Door gebruik te maken van het verse afrol deeg van Tante Fanny geniet je van echt zomers gemak. Hierdoor bespaar je tijd en kun je op en top genieten van het lekkere weer en je gezelschap!

Kleintje_appeltaart.jpg

 

Ga jij de uitdaging aan: appeltaart van de BBQ?

Als je het quiche en taartdeeg van Tante Fanny hebt klaargelegd, is het tijd om de uitdaging aan te gaan en appeltaart te bakken op de BBQ. Zorg ervoor dat de BBQ goed op temperatuur is en dat je een geschikte bakvorm hebt om de appeltaart in te bakken. Vervolgens kun je aan de slag met het maken van het appelmengsel en het vullen van de taart. Leg de taart tenslotte op de BBQ en houd goed in de gaten dat de temperatuur niet te hoog wordt. Na ongeveer 45 minuten is de appeltaart op de BBQ klaar en kun je genieten van een heerlijk stukje zelfgemaakte taart met een zomers tintje.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, zorgen we ervoor dat we alles in huis hebben voor deze heerlijke appeltaart op de BBQ.

  • Een pak Tante Fanny vers quiche- en taartdeeg
  • 6-8 appels (afhankelijk van de grootte)
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • Een snufje zout
  • Een bakvorm
  • BBQ met deksel

Bak uitdaging: zo bak je je appeltaart op de BBQ

Leuk dat je deze bak uitdaging aangaat! Dan is het tijd om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met het bakken van een overheerlijke appeltaart. Met het quiche en taartdeeg van Tante Fanny wordt het nog gemakkelijker om de perfecte appeltaart te maken op de BBQ. Dus waar wacht je nog op? Verras je vrienden en familie met een verrukkelijke zelfgemaakte appeltaart van de BBQ. Dit is wat je hiervoor moet doen:

  1. Het deeg: Haal het deeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  2. De appels: Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een kom en meng ze met suiker, kaneel, rozijnen en een snufje zout.
  3. De taart in de bakvorm: Begin hierna met het uitrollen van het quiche- en taartdeeg, haal het bakpapier eraf en leg het deeg in de ingevette bakvorm. Zorg er hierbij voor dat de onderkant en de zijkanten van de bakvorm bedekt zijn met het deeg. Verdeel de appelmix gelijkmatig over het deeg.
  4. De appeltaart op de BBQ: Nu is het tijd om de taart op de BBQ te zetten. Zet de BBQ op indirect vuur op een temperatuur van ongeveer 180 graden. Plaats de bakvorm op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Laat de taart ongeveer 40-50 minuten bakken totdat het deeg mooi goudbruin is en de appels zacht zijn.

Nóg meer lekkernijen die je van de BBQ geproefd moet hebben

Naast appeltaart zijn er nog veel meer lekkernijen die je op de BBQ kunt bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld overheerlijke flammkuchen en pizza maken op de barbecue. Het deeg van Tante Fanny is hier uitermate geschikt voor. Met het pizzadeeg van Tante Fanny maak je in een handomdraai de lekkerste pizza’s. Het deeg is al uitgerold en beleggen is het enige wat je hoeft te doen. Met het verse flammkuchendeeg van Tante Fanny maak je gemakkelijk de lekkerste flammkuchen. Het samen bereiden van deze gerechten op de BBQ zorgt voor een gezellige sfeer. Het buiten eten en de geur van het eten dat op de BBQ ligt te garen geeft je een ultiem zomerse gevoel. Bovendien is het leuk om samen te experimenteren met verschillende ingrediënten en smaakcombinaties.

Appeltaart op de BBQ

Haal het zomerse gevoel in huis met Tante Fanny

Durf jij het aan om appeltaart te bakken op de BBQ met het deeg van Tante Fanny? Het is absoluut de moeite waard en een perfecte manier om het zomerse BBQ-gevoel naar een hoger niveau te tillen! Dus waar wacht je nog op? Haal het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny in huis en ga de ultieme bak uitdaging aan! Verras hierna je vrienden en familie met een overheerlijk stukje appeltaart die je op de BBQ hebt gebakken. En krijg je nou geen genoeg van de gezelligheid van het bakken op de BBQ. Haal dan ook zeker Tante Fanny’s pizzadeeg en flammkuchendeeg in huis en geniet van een heerlijke zomerse BBQ avond met alles erop en eraan!