Sinterklaas Monchoutaart diner gerecht - Tante Fanny

Traditionele smaken op tafel: 5 verrukkelijke Sinterklaas gerechten voor het diner

Van Tante Fanny

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken: Sinterklaas! Naast de spanning van pakjesavond, is er niets dat de feestvreugde zo verhoogt als een diner tafel vol met traditionele Sinterklaas gerechten. Tante Fanny neemt je mee met tien verrukkelijke gerechten die je pakjesavond compleet maken.

Recepten voor een geslaagd Sinterklaas diner

Van een feestelijke Sinterklaastaart met strooigoed tot hartige pot pies met Zweedse gehaktballetjes, er is voor ieder wat wils. Deze gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk te bereiden. Met Tante Fanny’s verse deeg ben je in een mum van tijd klaar.

1. Sinterklaastaart met strooigoed

Begin met een Sinterklaastaart met strooigoed door een pak Tante Fanny’s bladerdeeg uit te rollen en te vullen met een mengsel van banketbakkersroom en eventueel wat chocolade. Na het bakken versier je de taart met traditioneel strooigoed. Dit zorgt voor een feestelijk en kleurrijk dessert.

Sinterklaastaart met strooigoed

2. Zweedse köttbullar pot pie’s

De Zweedse köttbullar pot pie’s zijn een hartige optie. Wikkel de Zweedse gehaktballetjes in het bladerdeeg en bak ze tot ze goudbruin zijn. Deze pot pies kunnen worden geserveerd met een eenvoudige saus of een frisse salade voor een compleet gerecht.

Recept- Zweedse Kötbullar Pot Pie - vers bladerdeeg - Tante Fanny

3. Flammkuchen met pompoen

Voor een lichtere optie biedt de flammkuchen met pompoen uitkomst. Beleg het uitgerolde deeg met plakjes pompoen, wat ui, en kruiden naar keuze. Het is een snel te maken gerecht dat goed past bij de tijd van het jaar.

Flammkuchen met pompoen - Tante Fanny

4. Spinaziegalette

De spinaziegalette is een veelzijdig gerecht. Je kunt Tante Fanny’s deeg gebruiken als basis en dit beleggen met verse spinazie, feta en pijnboompitten voor een stevige vulling. Dit gerecht kan als hoofdgerecht dienen, maar ook als een vullend bijgerecht.

Spinaziegalette met Emmentaler

5. Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

Eindig het diner met een zoete toets door chocoladerepen in bladerdeeg te wikkelen en te bestrooien met hazelnoten. Bak ze tot het deeg krokant is voor een eenvoudig maar heerlijk dessert.

Chocoladereep in bladerdeeg - Tante Fanny

Inspiratie en tips voor jouw Sinterklaas diner

Bij elk van deze gerechten kun je je creativiteit de vrije loop laten. Voeg persoonlijke touches toe, zoals een snufje speculaaskruiden of een scheutje sinaasappelsiroop om de smaken van Sinterklaas echt tot leven te laten komen.

Hier zijn enkele specifieke ideeën voor hoe je je Sinterklaasdiner nog specialer kunt maken:

  • Maak je eigen Sinterklaastaart. Met een beetje creativiteit kun je een prachtige taart maken die het stralende middelpunt van je diner wordt.
  • Vervang de Zweedse gehaktballetjes in de Zweedse köttbullar pot pie’s door een andere soort gehaktballetjes, zoals Turkse balletjes, Italiaanse gehaktballetjes of zelfs vegetarische gehaktballetjes.
  • Voeg wat extra pit toe aan de flammkuchen met pompoen door wat chilipoeder of paprikapoeder toe te voegen.
  • Maak de spinaziegalette nog hartiger door er wat gehakt, kaas of andere ingrediënten aan toe te voegen.
  • Maak de chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten nog feestelijker door er wat glazuur of fondant overheen te gieten.

Wil je jouw Sinterklaas diner met deze gerechten nog specialer maken? Sta dan extra stil bij de avond en maak er iets groters van dan een normaal diner:

  • Maak een Sinterklaasthema van je diner. Versier je tafel met Sinterklaasversiering, serveer je gerechten in Sinterklaasthema-borden en glazen en zet Sinterklaasmuziek op.
  • Nodig vrienden of familie uit voor een gezellige Sinterklaasmaaltijd. Samen eten is altijd leuker en gezelliger.
  • Maak het diner een beetje extra speciaal. Serveer een dessertbuffet met allerlei lekkernijen, zoals pepernoten, speculaas, chocoladeletters en andere Sinterklaassnoepjes.

Sinterklaas diner gerechten met Tante Fanny

Met deze vijf gerechten zet je een Sinterklaas diner op tafel dat zowel traditioneel als vernieuwend is. Vergeet niet dat het bij Sinterklaas niet alleen om de cadeautjes draait, maar ook om de beleving en de gezelligheid. Deze gerechten dragen daar zeker aan bij en maken jouw avond compleet. Gezelligheid en smaak staan voorop, dus geniet van het bereiden en nog meer van het samen opeten. Smakelijk Sinterklaasfeest!