Boterletter
- ca. 25 min.
- 180°C
- 170°C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
Voor 300 g amandelspijs:
- 150 g ongezouten amandelen, fijn vermaald
- 150 g poedersuiker
- Sap van een citroen. Rasp van een 1/2 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 eigeel
Als decoratie gebruik bijvoorbeeld amandelen.
Bereidingswijze
-
Stap 1
Voor de amandelspijs de poedersuiker, de fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/ rasp en het kaneel tot een gladde massa mixen.
-
Stap 2
De amandelspijs tot een gladde rol vormen en in vershoudfolie rollen. Leg deze rol voor ca. 1 uur in de koelkast.
-
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Stap 4
Rol het deeg uit op het bakpapier en snij in de lengte een strook van ca. 3 cm breed af. Deze is te gebruiken om decoratie uit te steken. Leg de amandelspijsrol op het deeg en rol het deeg er omheen. Je kunt hem nu naar eigen wens vormen. (in een letter of recht)
-
Stap 5
Steek vormpjes uit het deeg (bv. sinterklaasfiguurtjes) en leg deze op de vorm.
-
Stap 6
Leg de boterletter met de naad naar beneden met het bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 7
Bestrijk de boterletter met eigeel.
-
Stap 8
De biggareuax of kersen na het bakken op de boterletter leggen.
Tip: vervang de amandelspijs door kant en klaar amandespijs